Pronađi članak:

21. 3. 2016.

Apple bi danas trebao da predstavi novi manji iPhone



Apple će pokušati da poveća prodaju pametnim telefonom koji će biti kombinacija iPhone 5S i modela 6 i 6S

Na sutrašnjoj konferenciji za novinare Apple će predstaviti novi model iPhonea, manji iPad Pro i iOS 9.3. O novom modelu iPhonea glasine kruže još od prošle godine – prvo su mediji govorili o iPhoneu 6C, jeftinijem modelu s manjim ekranom, zatim o modelu 5SE, a posljednje informacije kažu da će ga Apple predstaviti kao iPhone SE.




Ovaj uređaj trebao bi biti kombinacija iPhonea 5S i iPhonea 6/6S – imaće ekran kao petica (dijagonale 4 inča) i hardver koji je Apple ugradio u iPhone 6S, odnosno imaće snažni A9 procesor (iako neki veruju kako bi se Apple mogao odlučiti za stariji A8 procesor), kamere rezolucije 8MP i 1,2MP iz iPhonea 6. Takođe, ovaj model bi trebao da ima i senzor otisaka prstiju i podršku za NFC (kako bi se mogao koristiti s Apple Pay tehnologijom), ali ne treba očekivati opciju 3D Touch.

S obzirom da i dalje postoji veliki broj ljudi kojima su današnji moderni smartphonei preveliki i preferiraju manje ekrane s dijagonalama oko četiri inča, njima će jedna od bitnijih opcija prilikom odabira novog telefona biti cena. Još nije poznato koliko će iznositi cena ovog uređaja i hoće li ona biti ista kao i cena modela iPhone 6 koja u SAD-u iznosi 550 dolara (za model kapaciteta 16GB) ili će se Apple odlučiti za još nižu cenu od 450 dolara kako bi na taj način pokušali povećati prodaju i udeo na tržištu smartphonea.

Osim manjeg iPhonea, Apple bi danas trebao da predstavi i manji model iPada Pro s ekranom dijagonale 9,7 inča – imaće jači procesor u odnosu na Air modele koji takođe imaju 9,7 inčne ekrane, više RAM-a, četiri zvučnika, podršku za stylus i moći će da se nabavi u verziji kapaciteta 12GB. Za razliku od Air modela, ovaj uređaj će na bočnoj strani imati i konektore za povezivanje s dodatnom tastaturom, a početna cena ovog modela sa 32GB memorije u SAD-u iznosiće 599 dolara.

Pored novih iPhonea i iPada, Apple bi danas trebao da predstavi i nove narukvice za Apple Watch i nadograđenu verziju iOS-a, a oni optimistični ljubitelji ove kompanije nadaju se 'još jednoj stvari', odnosno predstavljanju nove verzije Appleovog sata.

Prezentaciju možete da pratite uživo preko video prenosa danas u 18h na ovoj adresi!

Na slikama možete da vidite neke varijante kako bi mogao da izgleda prema glasinama:











Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: zimo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: