Pronađi članak:

7. 4. 2016.

Ovo je zaboravljena Apple igračka konzola



Apple su proslavili računari i kasnije pametni telefoni, ali je manje poznato da se ovaj tehnološki gigant svojevremeno oprobao na polju konzola.

Apple je 1994. želeo da ima najbolju konzolu na svetu i konkuriše tadašnjim liderima na tržištu Nintendo i Sega. Ipak, caka je bila u tome da je Apple zapravo samo želeo svoje ime na uređaju, koji bi pravila potpuno druga firma.




Tehnologiju zasnovanu na Macintosh računaru želeli su da primene na uređaju koji bi izrađivala partnerska firma. U početku su želeli da to bude Bandai, japanski proizvođač igračaka koji je zaradio bogatstvo na figuricama Moćnih rendžera.

Zajedno su lansirali konzolu PipPin, koja je na prvi pogled u svim aspektima bila ispred konkurencije, ali je koštala tri puta više u odnosu na tada popularni Nintendo 64, nudila manje igara i tu nesreću da je predstavljena svetu baš u vreme kada je Sony lansirao svoj prvi PlayStation.

Kupci konzola jednostavno nisu želeli PipPin.

U pokušaju da prodru na evropsko i kanadsko tržište kroz partnerstvo sa norveškom softverskom kompanijom Katz Media, bili su podjednako neuspešni.

Na posletku, PipPinu je “prekratio muke” Stiv Džobs 1997, a Katz Media proglasila bankrotstvo godinu dana kasnije.



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: