Pronađi članak:

4. 5. 2016.

iPhone je proglašen za najuticajniji uređaj svih vremena!



Časopis TIME je objavio listu od 50 uređaja koji su obeležili istoriju, a u njoj se nalaze telefoni, televizori, računari, dronovi, muzički plejeri i još puno toga. Na vrhu liste nalazi se iPhone.

"Apple je bio prva kompanija koja je stavila zaista moćan računar u džepove milionima ljudi kada je lansirala iPhone u 2007. Smartphone je tehnički postojo godinama, ali ni jedan nije bio tako intuitivan i lep kao iPhone. Appleov uređaj je uveo u novu eru ravnih touch ekrana sa tasterima koji su se pojavljivali na ekranu po potrebi, tako zamenjujući telefone sa tastaturama koje su se izvlačile ili imale statične dugmiće. Ono što je zaista napravilo iPhone tako izvanrednim je bio njegov softver i prodavnice aplikacija za mobilne uređaje koja je uvedena kasnije. iPhone je popularizovao aplikaciju za mobilne uređaje, zauvek promenio način na koji komuniciramo, igramo igrice, kupuheni, radimo i završavamo mnoge svakodnevne zadatke.

iPhone je porodica veoma uspešnih proizvoda. Ali, više od toga, to fundamentalno promenio naš odnos prema računarstvu i informatici - promene koje će verovatno imati posledice u predstoječim decenijama."




iPhone nije jedini Apple proizvod na listi. Macintosh je rangiran na broju tri, i TIME navodi razlog je to je zbog toga što je njegov sistem postavio standard za "način kako ljudska bića komuniciraju sa kompjuterima." I povrh svega iPod se našao pod brojem devet na listi.

iPad je na broju 25 zato što radikalno drugačiji od ostalih tableta na tržištu. I, konačno, plasman na broju 38 je iBook - prvi laptop računar koji je nudio bežične mreže.

Možete pogledati kompletan spisak preko izvornog linka ispod:





Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: