Pronađi članak:

17. 6. 2016.

iOS 10: Novosti u Foto aplikaciji



Foto je još jedna od standardnih Apple aplikacija koja će u iOSu 10 dobiti prilično značajnu nadogradnju kroz nove funkcije i poliranje starih.

Za početak, Foto aplikacija će dobiti prikaz slika na mapi, slično kao iPhoto za Mac, i omogućavaće pregled fotki na mapi zavisno od lokacije na kojoj ste napravili fotku.




Foto aplikacija sada će moći na fotkama prepoznavati ljude, objekte i elemente scenografije zahvaljujući novim tehnologijama. Apple kaže da će iOS 10 izvršavati čak 11 milijardi proračuna kako bi ova funkcionalnost radila a vaša privatnost je i dalje zagarantovana s obzirom da se slike čuvaju na uređaju.

Još jedna nova opcija  ovde je Memories ili uspomene. Koristeći se veštačkom inteligencijom aplikacija će grupisati slike sa pojedinih događaja tipa putovanja, proslava, dragih ljudi i slično kako bi korisnici mogli lakše se prisetiti nekih lepih trenutaka koje su zabeležili iPhone kamerom.

Pomenuta tehnologija prepoznavanja lica, objekata i scenografije će takođe raditi na Mac i Apple TV uređajima. Šta je po vama Apple još trebao dodati u Foto aplikaciju?






Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: