Pronađi članak:

20. 6. 2016.

tvOS 10: Najvažnije novosti



Iako je na otvaranju WWDC konferencije u ponedeljak najviše reči bilo o iOS 10, Apple je dao uvid u buduće verzije i preostale tri softwareske platforme koje koriste njihovi uređaji: macOS, tvOS i watchOS.

Sa četvrtom generacijom Apple TV uređaja i njegovim tvOS sistemom Apple je prošle jeseni učinio značajan korak unapred kad je u pitanju zabava u dnevnoj sobi a novi tvOS 10 nastavlja dalje poboljšavati to iskustvo. Sa novom verzijom ovog operativnog sistema Siri će moći da pretražuje celokupan Apple arhiv koji obuhvata više od 6000 filmova i tv serija, i to u određenom vremenskom razdoblju. Štaviše, univerzalna pretraga na tvOS sada je dobila podršku za mnoštvo dodatnih aplikacija kao što je YouTube – npr. putem Siri možete tražiti određene YouTube video snimke a tvOS će vas (ukoliko je instalirana) odmah baciti u YouTube aplikaciju i učitati rezultate te pretrage.




Isto važi i za program uživo pa vam Siri može otvarati razne kanale. Apple se ovde trudi da reši i problem prijave na razne servise kablovske televizije, online streaming i ostalo za koje je do sada potrebno unositi pojedinačne lozinke u pretraživaču. Nakon što se jednom unesu korisnički podatci za razne servise, na mestu gdje je to predviđeno, tvOS 10 će se kasnije svaku put automatski logovati na njih. Apple najavljuje da će ta jedinstvena prijava uskoro doći i na iOS.

U druge novitete spada noćni (tamni) režim rada koji će čuvati oči korisnika i koji bi uskoro takođe mogao doći na iOS, podrška za četiri kontrolera u igrama, remote aplikacija za iPhone koja će omogućiti istovremeno upravljanje kao i Apple TV daljincem i još mnogo toga. tvOS 10 dolazi kao besplatna nadogradnja ove jeseni.




Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: