Pronađi članak:

25. 2. 2017.

iOS 10 iz dana u dan ruši rekorde



Novi iOS 10 se proširio vrlo brzo, iako je iOS 9 postavio zaista težak zadatak prošle godine. Pogledajmo najnovije podatke koji nam pokazuju uspeh iOS 10 operativnog sistema.

Najnovija vest vezana za iOS 10 operativni sistem došla je početkom januara i po njoj je bilo očigledno da korisnici prelaze na novi operativni sistem brže nego ikad pre. iOS 10 nije usporio u rušenju rekorda, iako je njegov rast smanjen značajno u poslednjem kvartalu: gotovo polovina korisnika prešla je na ovaj operativni sistem samo dve nedelje nakon izlaska, dok je od početka januara do danas zabeležen rast od 3%.




To nije nešto zbog čega bi Apple trebao da se zabrine. Prethodni operativni sistem, iOS 9, imao je rekordnih 77% korisnika u ovo vreme prošle godine. Takođe je važno naglasiti da ne mogu svi uređaji pokrenuti iOS 10, a to su prvenstveno uređaji predstavljeni pre iPhone-a 4s. Apple ove rezultate dobija tako što analiziraju koje operativne sisteme koriste iPhone, iPad ili iPod touch uređaji koji posete App Store.



Ovo su prilično precizni podaci, ali moramo dodati da ne posećuje svaki iOS korisnik App Store toliko često, pogotovo ako poseduje stariji uređaj i operativni sistem. Treba uzeti u obzir i pomalo agresivne poruke koje će vam se pojavljivati dok ne instalirate iOS 10. U svakom slučaju, brojevi govore za sebe, reč je o vrlo značajnom rastu za manje od pola godine. 19% korisnika još uvek koristi iOS 9, a starije sisteme koristi 5% preostalih korisnika. Ovi podaci izmereni su 20. februara.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:





Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: