Pronađi članak:

16. 2. 2017.

iPhone 7: Mat crna boja je podložna oštećenjima i guljenju



Kada su predstavljali iPhone 7 Apple je upozoravao da nova, sjajna Jet Black boja može biti podložna oštećenjima pa su preporučili upotrebu zaštitnih maskica. Sada se čini kako i iPhone 7 modeli u običnoj crnoj boji mogu imati probleme.






Diskusija korisnika na službenim stranicama za podršku je stekla priličnu popularnost prethodnih dana. Glavna tema je guljenje crne, matirane boje sa iPhone 7 i 7 Plus uređaja koje je već iskusilo dosta korisnika. Najčešća mesta na kojima se ovo da primetiti su otvori zvučnika na dnu, pozadina uređaja, kao i područje oko tipki za regulisanje glasnoće.



Za razliku od prethodnih godina kada su iPhone 6 i 6s ponosno nosili kućište od neobojenog aluminijuma ovaj problem se sada javi da nas podseti da se slična stvar dešavala sa ranim iPhone 5 modelima. Glavna teorija glasi da hemijski sastav korišten za bojenje ne reaguje dobro na hemijski sastav ulja koja prirodno štite našu kožu pa da to dovodi do guljenja i oštećenja.



Apple za sada ovo tretira kao “posledice normalnog korištenja” a korisnici, naravno nisu zadovoljni jer ovo zaista narušava inače odličan i kvalitetan dizajn.

Sudeći po ovome, neobojeno kućište iPhone 7 silver modela se sada čini kao bolji izbor. U svakom slučaju nastavljamo da pratimo razvoj situacije. Jeste li vi imali slično neprijatno iskustvo?

Pročitaj još:





Saznajte sve o novim Apple proizvodima:





Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: