Pronađi članak:

5. 3. 2017.

Apple HomeKit: Šta sve može Apple pametan dom



Apple je objavio kratak video na svojoj stranici za Home aplikaciju. U njemu je moguće videti kako Apple zamišlja pametan dom, a mi smatramo da je ideja zaista zanimljiva…

Pametan dom sve više počinje biti deo našeg svakodnevnog života, ako po ničemu drugom onda po pametnim sijalicama, kojima lako možemo menjati ambijentalno osvetljenje i njegovu boju. Apple se pridružio ovom trendu, pa zahvaljujući tome imamo sjajne mogućnosti koje nudi HomeKit. Osnova pametnog doma je da kombinuje operacije pametnih uređaja u vašem domu, što znači da korisnik može kontrolisati sve pomoću jedne aplikacije – Home.






Spisak funkcija koje se mogu kontrolisati polako raste i mnoge kompanije počinju predstavljati sopstvena rešenja. Postoji nebrojeno mnogo mogućnosti: danas uz samo nekoliko uređaja možete promeniti temperaturu u vašem stanu, skuvati kafu ili proveriti ko zvoni. Čak i ako uživate na nekoj plaži na drugoj strani planete.



Apple je postavio video dugačak 46 sekundi na stranicu Home aplikacije. U videu možete videti ženu kojoj je dan ispunjen Home app aktivnostima. Kada se probudi kaže “Hej Siri, dobro jutro”. Siri odmah uključi svetla, podigne zavese i podesi termostat. Zatim sledi doručak, a kafa je gotova posle samo par klikova unutar aplikacije.




Nakon što ode na posao, Siri isključi svetla i zatvori ulazna vrata. Par sati kasnije se vraća kući, aplikacija joj otključa vrata i ponovo upali svetla. Nema ništa bolje od gledanja filma posle dugačkog i napornog radnog dana, pogotovo kada Siri priguši svetla, spusti zavese i uključi Apple TV. Ako uspete da ne zaspite ispred TV-a, onda zaslužujete da vam Siri poželi laku noć i ugasi svetla.



Tako Apple zamišlja dan u pametnoj kući. Ako želite život kao u reklami, definitivno treba da pogledate šta sve HomeKit može da vam ponudi.

PROČITAJ JOŠ:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: