Pronađi članak:

30. 3. 2017.

Koji iPhone je najlepši?



Apple je predstavio mnogo iPhone uređaja od 2007. godine, ali koji je najlepši? iPhone 7 ili iPhone 4? Možda jedan od starijih modela?

Ako vi i vaši prijatelji volite Apple proizvode, verovatno ste se već našli u prilici da raspravljate koji iPhone je najlepši. Naravno, svako ima različito mišljenje, pa tako i mi. Odmah ćemo reći: mi smatramo da je prvi iPhone najlepši, pa pogledajmo i zašto.




iPhone 2G

Ili jednostavno nazvan iPhone, za koji smatramo da je reč o najlepšem iPhone-u ikada. Aluminijumska pozadina, hromirani Apple-ov logo, hromirana ivica displeja, odgovarajuća debljina kućišta – od svega nam zaigra srce. Predivan iOS je takođe važan deo iskustva. Bilo je neverovatno držati ovaj uređaj u ruci 2007. godine, jer je iPhone tada bio daleko ispred konkurencije, kako dizajnom, tako i izradom. Možemo reći da je ovaj uređaj predivan, iako je veličina displeja mala za današnje pojmove. Što se nas tiče, prvi iPhone je apsolutni pobednik.



iPhone 3G, 3Gs

Ovi modeli su takođe vrlo lepi. Sa prednje strane su identični kao iPhone 2G, ali im je pozadina izrađena od čvrste plastike umesto od aluminijuma, pa uređaj nije izgledao tako dobro kao prvi. Kada bi aluminijum bio na pozadini, 3G bi zauzeo prvo mesto, ali ovako ga je pobedio 2G, budući da je plastika pucala nakon nekog vremena korišćenja, blizu mesta za punjenje.






iPhone 4, 4s

Mnogi smatraju da su upravo ovi modeli najlepši, ali mi se ne slažemo sa tim. Nismo verovali da će Apple predstaviti ovakav model kada su procurele prve fotografije, a naravno, izgledao je bolje na njima nego uživo. Što se nas tiče, bilo je problematičnih detalja koji nam se nisu svideli. Najveći od njih je metalna ivica iznad prednjeg i pozadinskog okvira. Drugi problem ovog dizajna je prljavština, koja se skupljala nakon nekog vremena između stakla i metala, pa ste morali često da je čistite.



iPhone 5, 5s, SE

iPhone 5 i 5s modeli su mnogo lepši od 4 ili 4s modela. Jedinstveno kućište, potpuno drugačija veličina displeja. Puno bolji u svemu. Nažalost, antenski stakleni deo na pozadini je bio vrlo iritantan, jer je remetio sveden dizajn, dok spoj prednje i zadnje strane uređaja takođe nije preterano lep. Okrugli tasteri za podešavanje jačine zvuka su i dalje bili prisutni, i na sreću, nestali su dolaskom iPhone 6 modela.


iPhone 5c

5c je svojevremeno bio popularan uređaj, ali nije ni blizu najlepšeg iPhone-a. Plastično kućište jednostavno ne izgleda dobro. A tek boje…Recimo da smo srećni što ovaj model više nije aktuelan.

iPhone 6, 6s

Njihovim dolaskom smo dobili predivno zaobljeno kućište i zaobljen displej. Nažalost, antene su ostale, čak dve godine za redom i zbog toga 6/6s serija jednostavno nije mogla da pobedi.



iPhone 7

Antene su jedva vidljive, ali iPhone 7 nije mogao odneti pobedu, jer je lepše u ruci držati prvi iPhone, čak i 10 godina nakon izlaska. Jet Black iPhone 7 je predivan, ali je pretanak. Uređaji takođe nisu preterano udobni za korišćenje zbog velikog displeja, pogotovo ako ga uporedite sa prvim iPhone-om. Kada bi ivice oko displeja bile manje, a uređaj nešto deblji, onda bi imao šanse…iPhone 7 je izgubio borbu, pa sada preostaje iPhone-u 8 da pokuša srušiti prvi model iPhone-a sa prestola.



Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: