Pronađi članak:

8. 3. 2017.

[UPUTSTVO] Kako da spojite odvojene iMessage razgovore



Verovatno ste do sada čuli neke korisnike kako se žale da im iMessage ne vrši sinhronizaciju onako kako bi trebalo, pa primaju poruke odvojeno na MacBook-u i iPhone-u. Ispravljanje ove greške nije komplikovan proces, pa vam u nastavku dajemo kratko uputstvo kako vam ovo ne bi napravilo veliki problem.

iCloud sinhronizacija i Continuity su sjajne komponente, pogotovo onda kada funkcionišu kako treba. Nažalost, moguće je naći se u situaciji kada se u ovom sistemu pojavi greška. Svakome se može dogoditi da iMessage prestane da sinhronizuje računar i iPhone. Rezultat je da će vam poruke stizati samo na jednom uređaju.






Ova greška može da bude vrlo iritantna i drugoj osobi sa kojom se dopisujete, jer će imati dva razgovora u Message aplikaciji. Osim toga, neće znati koji razgovor da odabere kako bi bila sigurna da će poruka stići do vas. U nastavku je primer, koji zapravo poprilično jasno opisuje problem:


Marko ima iPhone i iMac, Ana ima iOS uređaj.

Kada Marko pošalje Ani poruku sa svog iPhone-a, Ana prima poruku od kontakta Marko. (iMessage je povezan sa brojem telefona)
Kada Marko pošalje Ani iMessage preko iMac-a, Ana je takođe dobije od kontakta Marko, ali u posebnom razgovoru. (iMessage je povezan sa email adresom)

Ukoliko Ana želi da odgovori Marku, neće znati koju konverzaciju da odabere, kako bi njena poruka stigla na Markov iPhone, umesto na iMac.


Nezgodno, zar ne? Definitivno je potrebno popraviti ovaj problem, kako vam se nešto slično ne bi dogodilo. Ova situacija može da nastane nakon formatiranja MacBook-a, kada se iz nekog razloga isključi sinhronizacija, onda kada je sistem ponovo instaliran. Rešenje zahteva da ponovo povežete svoj broj telefona sa Apple ID-em.



Da biste to i učinili, potrebno je da otvorite Settings / Messages / Send & Receive meni na svom telefonu. Ispod opcije “You can be reached by iMessage” videćete svoj broj telefona. Pritisnite “Add Another Email”, a zatim dodajte email adresu koju koristite za razgovore na računaru (obično je reč o adresi pomoću koje je napravljen Apple ID).

Nakon toga ćete dobiti upozorenje na vašem računaru da je vaša email adresa dodata na iMessage. Tada pritisnite OK.

Nakon što ste to učinili, otvorite iMessage settings meni na vašem računaru, pa potom Accounts meni. Odaberite sve adrese koje želite sinhronizovati ispod “You can be reached by iMessage at” opcije. Kada je sve završeno, u teoriji je posao završen, iako je nekada potrebno isključiti, pa uključiti iMessage, kako bi sistem znao da je potrebna sinhronizacija.



Vaši razgovori će biti sinhronizovani, a vi ćete dobijati poruke na obe platforme!

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: