Pronađi članak:

2. 3. 2017.

Wall Street Journal: USB-C zamenjuje Lightning konektor na novim iPhone modelima



Wall Street Journal tvrdi će ove godine Apple napokon krenuti u korak sa svetom, što se tiče ulaza na uređajima. Da li je moguće da ćemo ipak moći povezati naše iPhone telefone sa MacBook Pro računarima?

Snažan argument za USB-C je da je reč o univerzalnom standardu koji može zadovoljiti sve potrebe trenutne tehnologije, a ima sve mogućnosti koje ima i Lightning. Postoje i argumenti protiv, jer ako bi Lightning bio uklonjen, bilo bi to nakon samo 5 godina i takođe, USB-C ulaz je malo deblji, što znači kako bi Jony Ive dobio slom živaca, a nestao bi i sav prihod koji Apple ima od MFi programa.

da bi USB-C iPhone bio mnogo bolji za korisnike, mada smo i mišljenja da se Apple neće odlučiti na takav korak ove godine. Jedan od razloga je što do sada nije bilo glasina o tome, a izvori kao što su Kuo ili Gurman bi do sada sigurno nešto načuli.

Međutim, Wall Street Journal je takođe prilično verodostojan izvor i oni smatraju da će se USB-C naći na novom iPhone-u. Moguće je kako se neće promeniti ulazi na telefonima, nego će USB-C ulaz zameniti dosadašnji USB-A, pa ćemo puniti telefone Lightning na USB-C kablom. To bi imalo smisla, jer bi rešilo problem koji trenutno postoji pri povezivanju MacBook-a i iPhone-a.



Ovo je moguće iz nekoliko razloga. Podsetimo da je Apple nedavno predstavio UAC konektor, kako bi rešili problem kablova. Ovo bi svakako bila dobra solucija, dok bi Lightning ostao tamo gde je. To je rešenje kojim svi profitiraju: Apple ne bi trebao menjati Lightning, dobijali bi prihode za MFi, a korisnici bi dobili rešenje za dva velika problema.

Moguće je da je ipak Wall Street Journal dobio pogrešne informacije od svojih izvora. Moguće je da će Apple napraviti Lightning kabl koji ima brzinu prenosa informacija kao USB-C. Nije preterano realno da će se Apple prebaciti na USB-C, jer bi se morali rešiti mnogih uređaja, od Lightning slušalica do AirPods punjača.

PROČITAJ JOŠ:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: