Pronađi članak:

1. 7. 2017.

Najbolji video sa modelom iPhone-a 8 do sada



Timovi iz TigerMobiles-a i Onleaks-a udružili su snage kako bi zajedno stvorili video sa najuverljivijim modelom iPhone-a 8 do sada. Koliko je nama poznato, trenutno ne postoji ništa što više nalikuje proizvodu očekivanom u septembru, od onoga što vidimo u ovom video zapisu.

Prirodno je da se sa približavanjem lansiranja novog iPhone-a 8 u septembru, srazmerno povećava i broj vesti o njemu. Ova situacija je još više posebna, jer – iako imamo mnogo informacija koje su procurele – još uvek nismo videli puno samih delova uređaja. Možda je služba zadužena za sigurnost koju čine bivši zaposleni u NSA i FBI zastrašila sve lopove. Sada je jedini problem to što nam je teže da zamislimo šta možemo da očekujemo na jesen.






Upravo zato su ovakvi video zapisi odlična stvar – pomažu nam da informacije koje obično dobijamo u pisanoj formi vidimo na drugačiji način. Tema ovog video zapisa je model telefona kog obično izrađuju kompanije za proizvodnju dodatne opreme, kako bi mogle da naprave adekvatne maske, zaštitne folije i slične dodatke, za novi uređaj, i kako bi ih lansirale na tržište paralelno sa objavljivanjem samog telefona. Naravno, video zapisi mogu da budu i dobri i loši, ali ovaj je jedan od boljih.

Uređaj prikazan u ovom videu stvoren je CNC procesom. Zasniva se na 3D CAD-u nabavljenom direktno iz fabrike odgovorne za proizvodnju novog iPhone-a. Imajte samo na umu da će se neki detalji možda promeniti pre zvaničnog lansiranja. – izjavili su kreatori videa



Isplati se pogledati ovaj video u HD rezoluciji jer ćete tako videti svaki i najsitniji detalj. Jasno se vidi čista poleđina od stakla i vertikalna dualna kamera na njoj. Što se tiče same veličine, ovaj model je otprilike između iPhone-a 7 i iPhone-a 7 Plus, sa dimenzijama od 143,5 x 71,03 x 7,46 mm, ali je malo deblji od oba pomenuta modela (iPhone 7: 138,3 x 67,1 x 7,1 mm; iPhone 7 Plus: 158,2 x 77,9 x 7,3 mm). Na prednjem ekranu nema tastera Home, a i okvir je jedva vidljiv.

Kada smo već tu, moramo spomenuti da već sada možete da vidite kako će izgledati tehnologija za čitanje otisaka prstiju ugrađena u ekran, jer su Vivo i Qualcomm zajedno predstavili funkcionalni prototip pametnog telefona koji prepoznaje svog vlasnika pomoću Qualcomm-ovog ultrazvučnog rešenja. Prednost te tehnologije (osim toga što se lako može smestiti ispod ekrana) jeste da nije osetljiva na „čistoću“ vašeg otiska: on može biti mokar, prljav, prašnjav ili mastan, identifikacija funkcioniše u svakoj situaciji. Čak i ispod vode!



Međutim, ova tehnologija je trenutno malo spora i veoma skupa, pa je, iako postoji rešenje da se ceo ekran pretvori u senzor, identifikacija još uvek ograničena na manju površinu. Glavno je pitanje kakvo će rešenje ponuditi Apple, ako poseduje sličnu tehnologiju. Mogućnost da će se za pomoć obratiti Qualcomm-u skoro je nemoguća, s obzirom na to da su te dve kompanije usred pravne bitke (mada, Samsung je, na primer, nastavio da snabdeva Kupertino potrebnim delovima čak i dok je vodio oštru sudsku bitku sa Apple-om).

Mnogo je različitih teorija o ishodu svega ovoga. Neki smatraju da će Apple samo uspeti da integriše biometrijsku identifikaciju u on-off prekidaču. Međutim, drugi su optimističniji i tvrde da je Apple radio na toj tehnologiji duže od Qualcomm-a, pa će zato imati i bolje i brže rešenje. Nadamo se da će ova druga teorija biti tačna!

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: