Pronađi članak:

12. 8. 2017.

Biće moguće menjati veličinu Home tastera na iPhone-u 8



Još jedan detalj se pojavio iz firmvera HomePod-a. Sada znamo da model sa ekranom preko cele površine neće samo ostati bez Home tastera u fizičkom obliku, nego ćemo mu moći menjati i veličinu.

Jedva držimo korak sa gomilom informacija o iPhone-u 8, a koje su se pojavile u javnosti prošle nedelje. U ovom trenutku znamo gotovo sve hardverske specifikacije, a u HomePod-ovom firmveru sada je otkriveno još zanimljivih informacija. Još otkako je u februaru Kuo izjavio da bi se u donjem delu uređaja mogao nalaziti Function Bar (u principu Touch Bar za iPhone), to se rešenje pojavilo na gotovo svim slikama tog uređaja. Trenutno ne možemo potvrditi hoće li zaista biti tako, ali znamo da ćemo moći menjati veličinu Home tastera. Ipak, na njegovu boju nećemo moći uticati.





To je zaista zanimljivo, zato što će svaka od aktivnih aplikacija ispod tastera imati svoju paletu boja, pa bi bilo logično da i Home taster menja boju kako bi se postigao optimalan kontrast. Naravno, taj donji deo će biti fiksiran, a tasteri za upravljanje koji su do sada bili na vrhu (poput tastera za povratak) sada će se nalaziti preko Home tastera. Čitava površina će biti veoma slična Dock-u na MacOS-u. Pitanje površine za kameru stalno se pojavljuje, a sigurno znamo da će se statusni delovi nalaziti bočno od te površine. Međutim, još uvek se ne zna gde će se nalaziti sat.


Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: