Pronađi članak:

29. 8. 2017.

Nove informacije o očekivanoj ceni iPhone-a 8



Ovoga puta, nešto optimstičnija verzija je ugledala svetlost dana. I dalje ne bi trebalo sumnjati u to da će iPhone 8 biti najskuplja verzija iPhone-a ikada stvorenog, ali možda neće biti toliko skup kao što većina ljudi očekuje.

Već smo počeli da sumnjamo pre 6 meseci, da ako sve funkcije o kojima su kružile glasine budu dodate na iPhone 8, onda će njegova cena biti ekstremno velika. Onda je proteklog meseca autor Daring Fireball-a John Gruber, podigao paniku na još veći nivo. Možete da pročitate njegovo mišljenje na ovom linku, ali mi bismo hteli da citiramo samo jednu zloslutnu rečenicu:

Početna cena uređaja od 1,500 dolara je verovatno previsoka. Ali verujem da je cena od 1,200 dolara moguća početna cena, obzirom na to da bi onaj najkvalitetniji model mogao da košta između 1,300 i 1,400 dolara.



Međutim, novinar New York Times-a Brian X Chen, govorio je o pozitivnijem očekivanju zasnovanom na njegovim izvorima. Prema njima,

iPhone 8, sa najmanjom dostupnom opcijom memorije koja je 64GB, koštaće “samo” 999 dolara.

Druge očekivane opcije memorije, od 256GB i 512GB će očigledno podići cenu još više (novinar očekuje da će cena biti oko 1,099 dolara i 1,199 dolara), ali čak i ako osnovni model neće koštati više od 1,000 dolara, to je još uvek bolje od Gruber-ovih 1,300-1,400 dolara.




Apple će zaista morati da obrati pažnju na to da ne pretera sa cenama. Kao što smo napisali, neki analitičari očekuju kako će samo jedna od pet osoba kupiti telefon sa cenom koja je jednaka manjem bogatstvu. Ova situacija bi takođe mogla da bude odlična za Samsung, jer bi sa lakoćom mogli da privuku korisnike.



Ipak, ako uzmemo u obzir da ni nedavno predstavljeni Samsung Galaxy Note 8 nije tako jeftin, sa početnom cenom od 960 dolara, cena iPhone-a od 999 dolara se ne čini tako nerealno visokom, da bi mogla da uzrokuje masovnu migraciju sa platforme među korisnicima. Naravno, da bi se to dogodilo, telefon će zapravo morati da ima ovu početnu cenu i moraće da bude jednak konkurenciji u pogledu funkcija.

Videćemo koliko će Apple zapravo učiniti od svega ovoga, ali na osnovu vesti koje već imamo, puni smo nade za iPhone 8.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: