Pronađi članak:

11. 8. 2017.

Prednosti prepoznavanja lica na iPhone-u



Ne, nije da pokušavamo da utešimo ljude zbog činjenice da će izgubiti funkciju Touch ID. Još uvek smo skeptični o Face ID kao vrsti biometrijske identifikacije. Istovremeno, ne možemo ni da poreknemo činjenicu da postoji dosta beneficija koje dobijamo uvođenjem ove novine na naše telefone.

Ako ste počeli da očajavate zbog toga što nema više informacija za otkrivanje u HomePod-ovom softveru, što nema više nezvaničnih informacija o nadolazećem iPhone-u 8, onda imamo sjajne vesti za vas – pogrešili ste. Kao što mu ime samo govori, Guilherme Rambo neće stati dok njegova misija ne bude gotova. Evo njegovog novog dostignuća:

What @jsnell talked about on the last @_upgradefm is true: the iPhone will suppress notification sounds if you’re looking at it pic.twitter.com/eFzKUfZYDx 
— Guilherme Rambo (@_inside) 8 August 2017

Videvši ovu vest, svi menadžeri i ostale kolege kojima neprekidno stižu notifikacije će verovatno biti srećni:

iPhone 8 neće davati nepotrebne i dosadne zvučne signale ako korisnik već posmatra ekran telefona.




Zbog čega bi to i radio? Ako gledate u ekran, svakako ćete videti kada vam pristigne notifikacija, zato je zvuk skroz nepotreban. Sve do sada niste mogli da izbegnete zvukove, ali prednji 3D senzor može savršeno popuniti ovu prazninu, i čini se da je i Apple mislio o ovom. Linija koda “TLAttentionAwarenessObserver” upućuje na to, bez sumnje.



Prema tome, stvarno se možemo nadati da će ovaj senzor, koji sada možemo uzeti zdravo za gotovo, takođe imati i neke druge karakteristike. Ne bismo bili iznenađeni kada se ne bi isključivao dok je ekran uključen, ili kada bi obavestio vozača tokom vožnje (kada je “Do Not Disturb While Driving” način rada aktiviran) da ako je moguće, bi trebao da obrati pažnju na put ispred sebe. Mogućnosti su beskrajne.

Jedina stvar koja bi mogla biti zabrinjavajuća je da Apple ne aktivira sve delove koda. Teško je reći, ali moglo bi se dogoditi da ovo ne postane stvarnost, iako mislimo da bi to bila ogromna propuštena prilika.



HomePod-ov softver pokvario je mnoga iznenađenja: konačan izgled iPhone-a 8, „pametnu kameru“, koju možemo očekivati, i koja bi trebalo da bude sposobna za 4K video sadržaj na 60 fps. Kako je sve ovo moguće? O tome smo pisali u ovom članku.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: