Pronađi članak:

7. 9. 2017.

Stigla je deseta beta verzija iOS-a 11!



Samo je pet dana ostalo do događaja koji se treba održati 12. septembra, a Apple i dalje naporno radi. Ovaj put, objavili su još jednu beta verziju svog operativnog sistema sa mobilne uređaj. Najtestiraniji i najuglađeniji iOS u istoriji iOS je gotovo završen.

iOS 11 sadrži mnogo novosti, uključujući novi File Manager i Drag & Drop sistem, interfejs za obavljanje više zadataka, prilagodljivi Control Center i Dock namenjen iPad-u. Prethodno smo napisali članak o tome zašto biste trebali sačekati sa ažuriranjem vaših uređaja; kada je prva beta verzija izašla, posvetili smo joj nekoliko članaka, a jedan od njih detaljno opisuje kako možete instalirati sada javnu beta verziju iOS-a 11 na vaše iPhone uređaje, a drugi o tome kako se možete vratiti na raniju verziju.



Nikada pre iOS-a 11 nije postojao iOS koji je imao ovoliko beta verzija. Naravno, to delimično dovodi do činjenice da nema mnogo zaista impresivnih vizuelnih promena u sistemu, već Apple pažljivo ispravlja nekoliko problemčića tu i tamo – ‘ispod haube’. Isto je i u slučaju ove nove beta verzije: možete jednostavno pretpostaviti na osnovu veličine ovog beta ažuriranja da se nije mnogo toga promenilo u odnosu na prethodnu verziju.


Rani testeri kažu da je sistem postao nešto brži, iako bi se to lako moglo pripisati “placebo” efektu. Osim toga, naš najdraži leaker, Guilherme Rambo, je uočio nekoliko promena u kodu, ali čak i je i onrekao da to nije ništa bitno. I to je otprilike to.

Što se tiče budućnosti, sledeće ažuriranje će vrlo verovatno biti objavljivanje Golden Master verzije, iako smo već videli trodnevne cikluse beta ažuriranja, pa ne bi bilo iznenađujuće kada bi pre GM-a izašlo još jedno manje ažuriranje.

Kao i obično, deseta javna beta verzija je takođe dostupna za preuzimanje uz beta verziju za programere.



Za kraj jedna zanimljivost: iako nije bilo mnogo uzbudljivih novosti, i dalje je bilo nekoliko interesantnih događaja sa ovom desetom beta verzijom. Apple-ova stranica za developere bila je off line nekoliko sati u vreme objavljivanja beta verzije; u međuvremenu, nekoliko developera je primetilo da je na njihovim profilima prikazana – ruska adresa.




Developeri su počeli da paniče, budući da je i pre bilo primera da neko hakuje Apple-ovu web-stranicu za developere i krade podatke – očigledno nisu želeli da se to ponovi. Nova beta verzija je takođe bila u procesu objavljivanja, pa je panika bila sasvim opravdana. Spominjana je i mogućnost da ažuriranje nije objavljeno od strane samog Apple-a.



Naravno, Apple sve smirio: to je bio samo bug u programu za upravljanje nalozima, nije bilo nikakvog hakovanja. Znajući sve to, slobodno instalirajte novo ažuriranje.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: