Pronađi članak:

21. 10. 2017.

Džoni Ajv: Ljudi pogrešno koriste iPhone



Poput drugih smartfona, Apple iPhone je dosta evoulirao tokom 10 godina postojanja na tržištu, implementirajući funkcije o kojima niko nije ni sanjao pre nekoliko godina.

Međutim, iako postoji na stotine miliona korisnika iPhone-a, ne koristi svako ovaj telefon na pravi način. Džoni Ajv (Jony Ive), glavni dizajner kompanije Apple, je upravo o ovome diskutovao tokom nedavno održane TechFest konferencije.

Ajv je objasnio da premijum telefon kompanije Apple pati od istog problema sa kojim se suočavaju i drugi uređaji na tržištu: pogrešnog korišćenja. Ne radi se o određenoj funkciji koju korisnici pogrešno upotrebljavaju, već o tome da svoj iPhone koriste previše. Drugim rečima, ukoliko uvek imate iPhone u ruci i pretražujete internet, besciljno lutate Fejsbukom, šaljete poruke ili fotografišete - onda iPhone koristite pogrešno.




Ovakvo stanovište ima smisla. Za mnoge korisnike, telefoni su postali dodatni ekstremitet, a preterana upotreba mobilnih uređaja se pokazala kao ozbiljan problem za društvenu, zdravstvenu i psihološku aktivnost korisnika.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: