Pronađi članak:

23. 11. 2017.

Kako da izvedete kombinacijame tastera na iPhone-u X [UPUTSTVO]



S obzirom na to da iPhone X više nema Home taster, uobičajene kombinacije tastera na telefonu značajno su se promenile. Evo kako možete da im pristupite.

Tako je lep osećaj kada prvi put uzmemo iPhone X u ruke i upoznamo se sa upravljanjem funkcija. Čini nam se kao da smo oduvek na taj način koristili mobilne telefone, i da taster Home nije ni postojao. Međutim, neke uobičajene kombinacije tastera su se sada promenile. DFU način rada, prisilno ponovno pokretanje, Reachability i slikanje screenshota, svemu tome drugačije pristupamo na iPhone-u X.






DFU režim


Srećom, ovaj način rada retko vam je potreban, manje iskusni korisnici verovatno nisu ni čuli za njega. Međutim, kada smo prvi put dobili iPhone X u ruke, odmah smo se pitali gde je nestao DFU način rada. On označava nadogradnju firmware-a, a obično se pojavljuje kada se vraćate na stariju verziju sistema. Na iPhone-u X i iPhone-u 8, DFU načinu rada pristupate na sledeći način:


  1. Preuzmite najnoviji iTunes na svoj računar.
  2. Povežite svoj iPhone sa računarom i otvorite iTunes.
  3. Povežite iPhone na komp
  4. Pritisnite pa pustite taster za pojačavanje glasnoće.
  5. Pritisnite pa pustite taster za smanjivanje glasnoće.
  6. Zatim pritisnite bočni taster dok se na ekranu ne pojavi prozor načina rada za oporavak.
  7. Sve ostalo i dalje je isto.




Force restart


I ova funkcija je doživela neke promene, jer je i ona ranije zahtevala da pritisnete taster Home. Ovu opciju obično koristimo kada ekran odbija da reaguje. U slučaju iPhone-a X, malo je komplikovano pristupiti toj funkciji. Evo kako možete prisilno ponovo da pokrenete svoj uređaj:


  1. Pritisnite pa pustite taster za pojačavanje glasnoće.
  2. Pritisnite pa pustite taster za smanjivanje glasnoće.
  3. Zatim pritisnite bočni taster dok se na ekranu ne pojavi Apple-ov logo.




Reachability


Kao što smo već rekli, funkcija Reachability nije nestala sa iPhone-om X. Radi se o funkciji koja može da vam pomogne da dosegnete teže pristupačne ikonice na vrhu ekrana. Možete da je aktivirate i isključite u Settings > General > Accessibility > Reachability. Ranije se toj funkciji pristupalo dvostrukim pritiskom na taster Home, ali na iPhone-u X dovoljno je da traku Home povučete prema dole.

Screenshot


Ovo je funkcija koju verovatno svakodnevno koristite, pa ne možemo da je izostavimo. Ni ona nije ista bez tastera Home, sada morate istovremeno da pritisnete taster za pojačavanje glasnoće i bočni taster. Snimljeni screenshot funkcioniše isto kao i na svim uređajima sa iOS-om 11, možete i da ga uređujete, sačuvate ili obrišete pritiskom na njen prikaz u donjem levom uglu.



Accessibility


Određene funkcije pristupačnosti, uključujući Dark Mode, možete da aktivirate pomoću kombinacija tastera. Ovoj funkciji inače pristupate kada tri puta pritisnete taster Home. Na iPhone-u X, dovoljno je da tri puta pritisnete bočni taster.

Još korisnih uputstava možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: