Pronađi članak:

22. 11. 2017.

Podešavanja tastature na iPad-u



iPad je uređaj koji se može koristiti na više načina. To vredi i za njegovu tastaturu, bilo da je koristimo za posao ili zabavu.

Ako ste jedna od onih osoba koja ne koristi iPad svakodnevno za slanje poruka ili elektronsku poštu, nego samo za internet ili gledanje video snimaka, možda je vreme da promenite svoje navike. Tastatura za iPad doživela je neke promene: postala je pametnija. Promenite podešavanja tastature za iPad, ako želite da bude kao i tastatura na iPhone-u.



Prečice na tastaturi

Ako omogućite ovu mogućnost (Keyboard Shortcuts), gornji deo tastature vašeg iPad-a menjaće se u zavisnosti od aplikacije koju koristite. Na primer, aplikacija Notes omogućiće funkciju Pen, pa ćete moći dodavati tabele, a putem znaka plus možete skenirati dokument ili otvoriti Fotografije.




Podeljena tastatura

Deljenje tastature nije nikakva revolucionarna novost, ali je dobro podsetiti se da postoji. Funkcioniše na istom principu kao tastatura za jednu ruku, samo što se u ovom slučaju tastatura deli na dva dela, pa je lakše kucati na većem iPad-u, ili ako jga držite na leđima. Prvo morate da omogućite opciju Split Keyboard, otvorite tastaturu, pa je onda podeliti na dva dela pomoću dva prsta.



Zamena teksta

Možete uštedeti mnogo vremena zamenom teksta. U principu, postavljate prečice koje će sistem prepoznati i automatski dopuniti. Možete čak dodavati emotikone kao prečice, i tako si dodatno olakšati život. Ovo radi i na Mac i iOS proizvodima.

Key Flicks

Opcija Key Flicks može učiniti tastaturu još lakšom za korišćenje, pa vam za nju neće trebati ni prečice. Ako omogućite ovu funkciju, na tastaturi će se pojaviti veliki broj novih znakova kojima možete pristupiti kratkim i naglim potezom prsta.



Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: iMagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: