Pronađi članak:

2. 12. 2017.

Kako će se zvati novi iPhone?



Koje ime bi Apple mogao dati iPhone modelu koji treba da izađe sedeće godine, kada su već iskoristili sve razumne opcije?

Baš kada smo se počeli navikavati na imenovanja iPhone proizvoda, Apple je sve to promenio. Od izlaska iPhone-a 4, navikli smo na to da svake godine nakon promenjenog broja glavne verzije sledi slovo “s”, i tako iz godine u godinu. Bilo je transparentno i jasno.

Što je bilo u redu, ali je konkurencija sve to pokvarila sa svojim obrascem imenovanja, jer iz nekog razloga, u Južnoj Koreji je popularno povećati broj glavne verzije za jedan svake godine. Apple nije imao drugog izbora nego da izostavi 7s seriju; takođe su morali obratiti pažnju na jubilarni uređaj, tako da ne postanu konkurencija sami sebi. Možete pročitati više o tome ovde.



Kako god bilo, rezultat je to da su iskoristili sve mogućnosti koje su mogli od 0 do 10. Ne bi imalo smisla ići nazad (možda za 8s seriju), teško da će rimski X postati arapski 10, a brojevi iznad toga izgledaju malo čudno. Iskreno, možete li zamisliti iPhone XIII? Kao da je reč o imenima crkvenih poglavara ili kraljeva.




Šta im onda preostaje? Slova ne deluju loše: iPhone A, iPhone B, iPhone C. Plus serija bi mogla biti sa velikim slovima, dok bi normalna serija mogla biti sa malim. Koliko prostora bismo uštedeli kada bi morali pisati o iPhone-u E i iPhone-u e…



Šalu na stranu, deo tech novinara smatra da će sledeći iPhone jednostavno biti nazvan iPhone, baš kao što je Apple učinio i sa iPad uređajima. Nakon svih minija i Air-ova, sada je puno lakše razumeti ponudu proizvoda. Nazivi iPhone i iPhone Pro izgledaju zanimljivo sa svake tačke gledišta, pogotovo ako im dodamo godinu na kraju.

Mogu napraviti nešto slično sa nazivima procesora ili macOS sistema, i dodati ih nazivu iPhone-a. Na primer, ovogodišnji iPhone X je vrlo lako mogao da se zove iPhone Bionic. Moramo biti iskreni, zvuči prilično cool.



Postoji puno mogućnosti, pitanje je samo u kom smeru će Apple krenuti, sada kada im je ponestalo brojeva. Pretpostavljamo da će brojevi u potpunosti nestati, ali to je samo nagađanje. Šta vi mislite, koje ime bi bilo najbolje za iPhone koji treba da izađe 2018. godine?


Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: