Pronađi članak:

30. 12. 2017.

Kako da zatražite povraćaj novca ukoliko niste zadovoljni aplikacijom? [UPUTSTVO]



Može da se desi da niste potpuno zadovoljni aplikacijom koju ste platili. To nije nikakav problem, Apple će vam vratiti novac. Pogledajmo kako to funkcioniše!

Može se dogoditi da vam se ne sviđa aplikacija koju ste kupili ili ste jednostavno zaboravili da otkažete pretplatu na usluge koje se obnavljaju svakog meseca poput naprimer Netflixa, Spotifya, itd. Ipak, to se retko dešava, uglavnom zato što su sve cene obavezno navedene u App Store-u, kao i regulisani bonusi kupljeni u aplikacijama.



Apple vrlo dobro zna koliko je važno zadovoljstvo kupaca i čine sve što mogu za nas, sa stalnim ažuriranjima i poboljšanim aplikacijama u App Store-u. Imaju pravila, ali igraju pošteno, tako da možete i da odustanete od kupovine. Šta to znači? Ako često preuzimate igre, pređete sve nivoe i zatim zatražite svoj novac nazad, Apple će odbiti vaš zahtev.




Odigrati celu igru i zatim tražiti svoj novac nazad nije dobra ideja, čak i ako imate mogućnost da otkažete sve kupovine u roku od 14 dana. To je uključeno u e-mail-u koji vam je poslat posle kupovine.



  1. Potražite e-mail u vašoj pristigloj pošti.
  2. Potražite mail pod nazivom Your receipt from Apple" koji vam je stigao pri kupovini
  3. Ako imate više računa po datumu pronađite odgovarajući ili uđite u svaki dok ne nađete željeni
  4. Izaberite Report a Problem pored kupovine za koju želite povraćaj. Prebaciće vas na sajt za probleme
  5. Unesite vaš Apple ID i lozinku
  6. Izaberite Choose Problem i izaverite neki sa liste
  7. Opišite vaš problem u par rečenica, pa Submit

Na listi možete da označite, naprimer, da je aplikacija imala bug-ove, da niste primili ono što ste očekivali ili da vam se aplikacija jednostavno nije dopala. Trebalo bi da navedete i nekoliko rečenica kao razlog. Ovde će vam biti potrebno malo znanja engleskog jezika. Možete navesti da ste pogrešno kliknuli ili da ste želeli da kupite nešto drugo, itd. Ako vaš engleski nije najbolji, bez brige, svejedno će vam vratiti novac.

Apple će pregledati vaš zahtev i u slučaju uspešnog upita, novac će vam biti vraćen u roku od 10-12 dana.

Još korisnih uputstava možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: