Pronađi članak:

23. 12. 2017.

YouTube napokon sredio vertikalna videa na iOS-u



Znamo da Sindrom vertikalnog videa (VSS) neumoljivo uzima žrtve bez obzira na sve pokušaje edukacije. Međutim, novi YouTube interfejs će rešiti sve ove probleme.

U redu, prava istina je ipak da su različite popularne aplikacije odigrale veliku ulogu u širenju VSS-a. Snapchat, Instagram, prenosi uživo…Svi oni generišu snimke vertikalne orijentacije ili pak kvadratnog oblika, a većina njih na kraju završi na YouTube-u. Štaviše, neki ljudi namerno snimaju takva videa.



Dok su bili samo na Snapchatu, nikome nisu smetali – tamo svi gledaju takve snimke. Međutim, YouTube se nije znao nositi sa njima, pa je jednostavno dodavao dve crne trake sa strane i proglasio problem rešenim. Tome je sada došao kraj u novoj nadogradnji – barem na iOS-u.




Od sada će se YouTube-ov plejer moći prilagoditi orijentaciji videa. U praksi to znači, da više nikada nećete morati da gledate one crne trake. Ako je video vertikalan, moći ćete ga gledati u vertikalnom full screenu (slično onome što je nedavno predstavio i Facebook), zbog čega će celo iskustvo postati mnogo ugodnije.



To je zapravo to. Pogledajte gornji video na računaru, pa onda na iOS-u (na internetu ili u aplikaciji) i odmah ćete videti zašto je sada sve bolje. Naravno, pod uslovom da vam je ova nadogradnja dostupna, jer se postepeno omogućava korisnicima.



Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: