Pronađi članak:

20. 1. 2018.

U novoj iOS verziji ćemo moći ručno da iskljuičimo usporavanje baterije



Barem tako tvrdi Tim Cook u intervjuu za ABC News, tako da to možemo uzeti zdravo za gotovo. Osim toga, buduće ažuriranje pružiće bolje mogućnosti za pregled stanja baterije.

Nema potrebe da detaljno opisujemo trenutna događanja koja okružuju Apple. Ukratko, kako je vreme prolazilo, Apple je počeo usporavati performanse iPhone-a koji se bliže kraju svog životnog ciklusa, kako bi izbegli iznenadno isključivanje uređaja.




Po našem mišljenju, Apple je doneo ispravnu odluku koja ide u korist korisnicima. iPhone koji radi sporo je svakako bolji od iPhone-a koji radi brzo, ali je često isključen i beskoristan. Takođe, ovo usporavanje utiče na samo nekoliko zadataka visokih performansi i većina korisnika nije primetila nikakve promene. Apple-ova jedina greška bila je to što nisu dovoljno jasno komunicirali sa korisnicima i kupcima.



Nije da uopšte nisu komunicirali sa njima. Ovo novo upravljanje performansama je došlo pre godinu dana sa iOS 10.2.1 ažuriranjem. Na listi novih mogućnosti se nalazi i promena nekoliko stvari u sistemu upravljanja energijom. To niko zapravo nije primetio u tom trenutku, ali godinu dana kasnije svi su na umu imali usporavanje i ceo svet je počeo stvarati teorije zavere o planiranoj zastarelosti.

Od tada, Apple je objavio zvanično izvinjenje i svojim korisnicima ponudio opciju zamene baterije po sniženoj ceni. U intervjuu koji je Tim Cook dao ABC News-u, mogli smo čuti i o sledećim Apple-ovim koracima:


Takođe ćemo, prvo u verziji za developere koja stiže sledećeg meseca, pružiti korisnicima vidljivost stanja njihove baterije. Tako da sve bude vrlo, vrlo transparentno. […] i reći ćemo korisnicima da smanjujemo performanse njihovih uređaja u određenoj meri, kako bi izbegli neočekivano ponovno pokretanje. Ako to ne želite, opciju možete isključiti.




To je prilično iznenađujuć potez od strane Apple-a. Do sada su sami odlučivali o svim pitanjima koja imaju toliki uticaj na korisničko iskustvo i nisu dali slobodu odlučivanja korisnicima. Ne smemo zaboraviti da su ove jedinstvene opcije osigurale doista visoko korisničko iskustvo koje je iOS mogao pružiti svima.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: