Pronađi članak:

6. 1. 2018.

[UPUTSTVO] Kako napraviti Apple ID za decu?



Kao što je deci mlađoj od 13 godina zabranjeno da se registruju na Facebook-u, tako im i Apple brani korišćenje ličnog Apple ID-a. Glavni razlog je sprečavanje kupovine u App Store-u bez nadzora.

Svi znaju da prosečni desetogodišnjak bez problema može napraviti Apple ID. S obzirom na to da zabrane ne daju uvek najbolje rezultate, budite mudri i stavite svoj pametni uređaj pod nadzor. Sa Family Sharing-om (deljenje sa članovima porodice) možete napraviti nalog sa nadzorom, koji mogu koristiti i deca mlađa od 13 godina. Ova opcija vam omogućava da autorizujete kupovine u App Store-u i podesite Location Sharing na uređaju svog deteta.



Krenimo sa Family Sharing-om. Uz pomoć ove opcije, članovi porodice mogu međusobno deliti svoje lokacije, koristiti isti Apple Music nalog i deliti plan čuvanja podataka na iCloud-u. O ovom poslednjem smo već pisali. Ako znate za Family Sharing i koristite tu opciju, ne treba da izaberete novi plan.

Za uređivanje opcija Family Sharing-a, idite na Settings, pritisnite na svoje ime i odaberite Family Sharing. Opcija „Add new family member“ omogućava vam da napravite nalog za svoje dete. Upišite njen ili njegov datum rođenja, prihvatite Apple-ove uslove i napravili ste novi Apple ID. Najbolje bi bilo kada bi svi korisnici tog naloga znali lozinku, kako ne bi došlo do slučajnog blokiranja uređaja.



Sada možete omogućiti i opciju deljenja lokacije. Na taj način možete proveriti gde se svaki od članova vaše porodice nalazi, a tako ćete biti sigurni da su vam deca upravo tamo gde trebaju biti. Možete omogućiti i zajedničku kupovinu i podeliti vašu bankovnu karticu sa drugim članovima grupe. Ovo je vrlo korisno u slučaju Apple ID-a za decu, jer će sistem tražiti od autora grupe da autorizuje svaku transakciju.

Osim toga, roditelji mogu deliti jednu karticu i tako olakšati kupovinu u Apple-ovim servisima. Sve ove mogućnosti mogu da se koriste i za Apple Music, kao i za prostor za čuvanje podataka na iCloud-u.




Još korisnih uputstava možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: