Pronađi članak:

13. 2. 2018.

iOS-u 12 donosi preko 150 novih emojia



Osećate da tih nekoliko hiljada emojia koje već imate nije dovoljno? Osećate se neshvaćeno zbog nedostatka emojia kojima bi mogli da izrazite svoje emocije? Sada je tome došao kraj!

Juče je Unicode Consortium najavio da će proširiti odabir emojia sa 157 novih emotikona. Zapravo, proširiće ga sa samo 77 različitih, jer je danas svako lice dostupno u barem tri različite boje kože, pa će sigurno biti nekoliko duplikata.







Emoji 11.0 će doneti mnoge “revolucionarne” – inovacije. Biće mnogo novih frizura: riđe, kovrdžave, sede, mladalačke – sve što možete da poželite. Pletenje i heklanje, igranje šaha i skateboarding. Nove životinje poput kengura, papagaja, lame, nilskog konja i rakuna. Obroci kao što su pecivo, mango i mafin, predmeti poput vatrogasnog aparata, toaletnog papira i sunđera, i još mnogo, mnogo drugih emocija i radnji. Za više informacija, pogledajte snimak Jeremy Burge-a sa Emojipedie.



Emoji 11.0 će biti deo Unicode 11.0 izdanja, koje će se pojaviti u junu ove godine. Proizvođači imaju naviku da primenjuju novitete na svoje uređaje sa kašnjenjem od 1 do 2 meseca; tako da ćemo novi set lica imati najverovatnije u avgustu ili septembru. Možda kao deo iOS-a 12.

Emojie ne razvija Apple, već Unicode – Apple samo implementira najnovije standarde koji uključuju emojie.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: