Pronađi članak:

13. 2. 2018.

Zvanični program za rešavanje problema „No Service“ na iPhone-u 7



Pojedini modeli iPhone-a 7 koji su kupljeni u inostranstvu mogu imati problem uzrokovan problematičnom komponentom na matičnoj ploči. Naime, uređaj će prikazivati poruku „No Service“ čak i kada je signal operatera dostupan. Apple sada nudi zvanični program za zamenu.

Apple je objavio zvaničnu izjavu u vezi problema koji se javlja na nekim iPhone 7 modelima, odnosno prikazivanja poruke o nedostupnosti usluge čak i kada je ona dostupna. Ovaj problem je uzrokovan greškom u jednoj komponenti na matičnoj ploči uređaja, pa Apple sada nudi poseban program zamene telefona. Pre nego što pređemo na detalje, moramo da istaknemo sledeće:

SVI iPhone 7 uređaji kupljeni u ovlašćenoj prodavnici u Srbiji sigurno NEĆE biti pogođeni ovim problemom.



Ranjivi modeli proizvedeni su između septembra 2016. i februara 2018. godine, i prodavali su se samo u Kini, Hong Kongu, Makau, SAD-u i Japanu. Dakle, ti uređaji se nisu zvanično prodavali u Srbiji. Ako ste svoj iPhone 7 kupili u nekoj od navedenih država ili putem nezvaničnih kanala u Srbiji – što nikako ne preporučujemo – zvanični Apple-ovi servisi poput iSTYLE-a izvršiće zamenu nakon testiranja uređaja.




Uređaj će biti zamenjen samo ako to Apple odobri. U službenoj izjavi su napisali da će možda ograničiti popravke samo na države u kojima je uređaj kupljen. Stoga bi nepažljivi kupci koji su svoj uređaj nabavili putem nezvaničnih kanala mogli da imaju problema.



Možete da proverite da li se ovaj program odnosi i na vaš uređaj, tako što ćete proveriti broj modela na poleđini vašeg uređaja. Ako je broj modela vašeg uređaja A1660, A1779 ili A1780, i ako je uz to kupljen pre manje od dve godine, odgovarate kriterijumima. Takođe, ako ste ovaj problem već rešili u ovlašćenom servisu, Apple će vas kontaktirati e-mail-om radi refundiranja. Ako ne dobijete njihov e-mail do kraja marta, potrebno je da kontaktirate Apple podršku. Ova ponuda ne važi za popravke koje su vršene u servisima koji nisu Apple-ov službeni partner.

Više informacija o navedenoj proceduri u iStyle Apple ovlašćenom servisu, možete pronaći ovde.

Moramo da istaknemo još jedan važan podatak. Neki korisnici iPhone-a X možda imaju problema sa kašnjenjem prikazivanja dolaznog poziva. Mobilni telefon zvoni, ali korisnik ne može da se javi, niti da odbije poziv dok se ekran ne aktivira, što može da potraje i 10ak sekundi. Apple je najavio da će istražiti i taj problem.

Moguće je da se ne radi o globalnom problemu. Nijedan od većih tehnoloških portala nije pisao o toj grešci, pa postoji mogućnost da je greška vezana za određene serije. Pisaćemo na ovu temu čim saznamo relevantne informacije.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: