Pronađi članak:

8. 3. 2018.

Apple program zamene baterije



Apple je odgovorio na veliko nezadovoljstvo korisnika dubokim izvinjenjem i akcijskom ponudom zamenskih baterija. To je ujedno i reakcija na skandal koji je izbio zbog usporavanja uređaja usled hemijskog starenja.

Kako bi predupredili još gori medijski publicitet, Apple je objavio i zvaničnu izjavu u vezi vesti da optimizuju (usporavaju) uređaje kako bi izbegli neočekivana isključivanja zbog hemijskog starenja baterija. Vesti su se proširile brzinom svetlosti i uzrokovale veliko nezadovoljstvo korisnika. „Apple namerno usporava svoje uređaje kako bi vas naveo da kupite nove“ – takvi i slični naslovi su preplavili internet.

Iako se većina novinara iz područja IT-a slaže da se radi o pametnom rešenju neizbežnog problema – i sami smo se pre nekoliko godina susreli sa uređajima koji bi se gasili čim bi baterija pala ispod 15% – oni koji su napali Kupertino zbog ćutanja su u pravu. Potrebno nam je više transparentnosti.



Čini se da isto misli i Apple, budući da su objavili zvaničnu izjavu u kojoj se izvinjavaju što nisu dovoljno detaljno obavestili javnost o promenama uvedenim u iOS 10.2.1. Takođe su istakli da im cilj nije bio skraćivanje života samog proizvoda, niti narušavanje korisničkog iskustva.


First and foremost, we have never — and would never — do anything to intentionally shorten the life of any Apple product, or degrade the user experience to drive customer upgrades. Our goal has always been to create products that our customers love, and making iPhones last as long as possible is an important part of that.


Kompletno obraćanje možete pročitati ovde.




Želeli su da postignu upravo suprotno, u čemu su i uspeli. Tvrde da nakon te nadogradnje više nije bilo pritužbi na probleme koji su uzrokovali nagla isključivanja iPhone-a 6 i kasnijih modela.

Litijum-jonska baterija u našim uređajima stari – njeno konačno propadanje ne možemo zaustaviti, ali možemo ga usporiti. U ovoj izjavi Apple je istakao da nije važan samo ukupan broj punjenja baterije, nego i način na koji punimo svoje uređaje. Kod uređaja koji se drže u okruženju visoke temperature (recimo, ako uređaj punite na toplom ćebetu) baterija može trajati znatno kraće.



Zamenske baterije na akciji u iSTYLE-u

Tačno je da je Apple zakasnio sa rešavanjem lošeg publiciteta i otvorenijom komunikacijom sa korisnicima. Ali važno je da sada nude snižene cene zamenskih baterija bez obzira na potencijalni istek garancije, i to za sve uređaje pogođene ovim problemom.

iSTYLE servis je juče otpočeo sa procedurom zamene. Sve potrebne informacije možete pronaći ovde.

U ovu posebnu ponudu su uključeni sledeći uređaji:

  • iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone SE
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus



Osim ove ponude, važno je istaći da se početkom 2018. godine očekuje i nadogradnja sa uključenom opcijom koja će nam davati više detalja o trenutnom stanju naše baterije. Nemamo konkretnije informacije o toj funkciji, možda se radi o nečemu što će nam omogućiti da uključimo ili isključimo opciju za optimizaciju korišćenja baterije, koja očigledno ima rok trajanja. U svakom slučaju, znaćemo više o našim baterijama nego što znamo sada.

Puno zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: iMagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: