Pronađi članak:

19. 3. 2018.

[UPUTSTVO] Kako produžiti život vaših Lightning kablova



Verovatno ste nekada videli pokidani i slomljeni Lightning kabl, ili bilo koji drugi Apple-ov kabl za punjenje, koji je uništen iako je vlasnik pokušao da ga zaštititi. Podelićemo sa vama nekoliko rešenja koja bi mogla da vam uštede nešto novca.

Obično se suočavamo sa činjenicom da Apple-ovi kablovi nisu kvalitetni i često postaju beskorisni. Međutim, postoji nekoliko srećnih korisnika koji ih imaju već godinama bez ikakvih problema. Dakle, postoje dve vrste ljudi, oni koji mogu da oštete Apple-ove kablove za nekoliko meseci korišćenja i oni koji nikada nisu imali takav problem.



Neki tvrde da Apple proizvodi svoje kablove sa vekom trajanja od samo nekoliko godina, i na taj način prisiljava korisnike na kupovinu novih, dok drugi kažu da to nije istina i da nijedan od njihovih kablova, adaptera ili punjača nikada nije bio oštećen.




Međutim, istina se nalazi negde na sredini. Apple pravi lepe i sjajne bele kablove meke na dodir koji su fleksibilni i ne mogu da se slome. Ali Apple-ov kvalitet ima svoju cenu, i trebalo bi da obratite pažnju na ove dodatke. Donosimo vam nekoliko saveta uz čiju pomoć biste mogli da sprečite oštećenja.

Počnimo sa kablovima za iPhone. Budući da na tržištu postoje milioni iPhone uređaja, broj Lightning kablova koji se koriste je očigledno veoma veliki. Možete videti mnoštvo oštećenih, pokidanih i slomljenih kablova.



Kao što vidite na slici iznad, većina štete nastaje kada je žica pritisnuta o sto ili kada je iPhone naslonjen na nju. Takođe, nije dobro da naprežete konektor za vreme punjenja. Ako ne obratite pažnju na to, vaš kabl neće potrajati duže od nekoliko meseci.

U slučaju Lightning konektora još jedan uobičajeni problem je korozija metalnih delova. Vilica punjača može da pocrni i to može da uzrokuje probleme za vreme punjenja. Takođe, može doći i do toga da morate da uključite kabl nekoliko puta kako bi proradio.



Korozija se neće pojaviti sama od sebe, a najčešći razlog zbog kog se ona pojavljuje je prosuta voda. Ako želite da izbegnete ovakav problem, sve što treba da uradite je da sačuvate Lightning kabl od tečnosti. Ako se korozija pojavila i vidite crne mrlje na vašem punjaču, pokušajte da ih skinete uz pomoć sunđera. Budući da je reč o vrlo osetljivoj stvari, trebalo bi da budete vrlo pažljivi i nežni. Ipak, čišćenje bi moglo trajno da ošteti kabl.

Pređimo na Mac punjače. Čak i ako je reč o starijem MagSafe ili novijem USB-C punjaču, trebalo bi da vodite računa o njima. I dok punjači za iPhone uređaje ne koštaju “toliko puno”, zamena celog punjača za vaš Mac bi mogla da bude skupa opcija.



Obratite pažnju na položaj kabla za vreme punjenja. On ne bi smeo da bude istegnut ili savijen za vreme upotrebe.



Ako nosite punjač sa sobom, morate da pazite na to kako ćete ga saviti. Najbolji izum Apple-ovih punjača će najlakše oštetiti žicu. Slomiće kabl na kraju, tako da vam ne bismo preporučili korišćenje Apple-ovog držača. Umotavanje kabla oko punjača nije dobra opcija, ali metoda na slici ispod bi mogla da vam pomogne da sačuvate vaš kabl.



Prateći ove savete, definitivno možete produžiti život svojih punjača i kablova, čak i ako se radi o Mac i Lightning punjačima ili kablu airPods slušalica.

Još korisnig uputstava možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: