Pronađi članak:

14. 5. 2018.

Microsoft želi da uvede podršku za iMessage na Windows



Na ovogodišnjoj konferenciji developera Microsoft-a, kompanija je predstavila ideju koja bi bolje povezivala Windows sa drugim mobilnim platformama. Deo plana je i uvođenje podrške za iMessage. Ali to prvo treba da dogovore sa Apple-om.

Microsoft je 7. i 8. maja imao godišnju konferenciju developera koja je nazvana – Build. Jedna od glavnih najava je bila namera da se Windows čvršće poveže sa ostalim mobilnim platformama. Sada kada je Windows Mobile i zvanično otišao u penziju, Microsoft ima želju da se i dalje zadrži na tom polju.



Predstavljena je aplikacija „Your Phone“, pomoću koje bi se sa bilo kog mobilnog mogli sinhronizovati podaci, slike, poruke, kontakti i drugi sadržaji sa Windows-om. Tvrde da će transfer podataka sa Android-om funkcionisati bez problema, kao i da neće biti problema za prebacivanje slika sa iOS uređaja, ali da sa iMessage aplikacijom još uvek nije uspostavljena saradnja.




Shilpa Ranganathan, generalna direktorka Microsoft-a, je u intervjuu za Verge izjavila da se Apple potrudio da oteža pristup tim porukama, ali i da bi im bilo uzajamno zadovoljstvo da sarađuju.


Želimo ovo učiniti uz podršku i sa poštovanjem prema ekosistemu na koji se nadovezujemo, a u isto vreme i da taj proces napravimo uspešnim i primenjivim. Što se tiče iMessage-a još uvek nismo na istom nivou kao što smo sa Android-om, ali činjenica je da moramo da sarađujemo sa Apple-om.

Tu ideju mnogi pozdravljaju s obzirom da je reč o iMessage-u, jednoj od najboljih, duboko integrisanih i sigurnih aplikacija za dopisivanje na tržištu koja je dostupna samo za iOS. Korisnici su često ranije pokazivali interesovanje za to da Apple promeni svoju uslugu u međuplatformsku. To je za sada i dalje ostao samo san.



Iskreno, mislimo da će Microsoft teško uspeti da dovede Apple do promene stava. Pitanje je koliko bi se to isplatilo Apple-u. Smanjila bi se prodaja Mac-a, a i pitanje je koliko bi to pomoglo u proširivanju baze Apple-ovih korisnika.

Moguće je da Ranganathan želi da izgrade sopstveni ekosistem u Microsoft-u, iako je činjenica da je i na tom polju Apple na poznatom terenu. iMessage bi nesumnjivo bio ključan faktor Microsoft-ovih rešenja. Zato sumnjamo da će Apple tek tako predati nešto toliko važno svojim konkurentima.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: