Pronađi članak:

8. 5. 2018.

Već je poznato kakav će biti iOS 13



Za samo mesec dana ćemo konačno saznati koje nove funkcije sadrži iOS 12. Do tada, kako bi se zabavili, evo novih informacija o iOS-u 13 od Marka Gurmana.

Možda zvuči smešno, ali iOS 13 je već „na stolu“, čak i kada tek očekujemo lansiranje 12. verzije. To bi mogao biti rezultat Apple-ove softverske strategije za ovu godinu.

Možda se sećate koliko je problema bilo sa iOS-om 11 nakon javnog objavljivanja. Kritičari su bili u pravu, mnoge nezgodne greške su ostale u sistemu, i pojavljivale su se u zaista nesrećnom nizu. Sve u svemu, čini se da je Apple naučio lekciju iz svojih propusta i sada bi mogli igrati na sigurno.



To znači da će mnoge funkcije čije je lansiranje bilo planirano za ovu godinu biti prebačene za 2019, kako bi imali dovoljno vremena za rad na njima i kako bi izbegli iste greške koje su napravili u prošlosti. Zato možemo pretpostaviti koje su to različite funkcije iOS-a 13, jer su one u osnovi funkcije iOS-a 12 koje kasne.

Prema Gurmanovim informacijama, baš kao i iOS 11, iOS 13 će se usredsrediti na iPad-e. Nastaviće sa više funkcija sličnih macOS-u, što znači novu aplikaciju Files sa više kartica unutar aplikacije, Split View multitasking opciju za iste aplikacije i nekoliko ažuriranja za Apple Pencil. Kada je reč o redizajniranju početnog ekrana, on će takođe biti više nalik iPad-u. Razvoj se odvija pod kodnim nazivom Yukon.





Gurman nije jedini koji naizgled zna detalje o iOS-u 13. John Gruber, autor Daring Fireball bloga takođe zna da će podrška za univerzalne aplikacije u iOS-u 12 biti prebačena.

Zato smo sve više zabrinuti zbog onoga što možemo očekivati ove godine. Većina izvora spominje nove Animoji likove i drugačiji interfejs, FaceTime Animoji podršku, naprednu zaštitu sa dolaskom Digital Health interfejsa koji bi omogućio roditeljima da nadziru vreme koje njihova deca provode na računaru. Novu aplikaciju Shares, Do Not Disturb funkcije i AR aplikacije.



Ne bi se usudili da kažemo, da bi ove funkcije zaista mogle oduševiti, ali ako će sistem biti stabilan kao što je obećano, onda bi to moglo biti isplativo.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: