Pronađi članak:

27. 6. 2018.

Stigla je prva javna beta iOS-a 12



Iako je stigla nekoliko dana ranije od očekivanog, Apple je lansirao prvu javnu verziju iOS-a 12, na koju smo toliko dugo čekali. macOS Mojave bi trebao stići uskoro.

Iako je iOS 12 trebao doći bez mnogo novosti, on sadrži mnoge zanimljive mogućnosti. Poput zadivljujućeg poboljšanja snage starijih uređaja, nove AR funkcije, nekoliko Apple aplikacija koje su redizajnirane, Digital Health statistike, nadogradnje FaceTime-a, grupisanih obaveštenja ili nove i poboljšane algoritme u aplikaciji Photos.




Sistem je trenutno dostupan kao beta verzija, a zvanično lansiranje se očekuje ove jeseni. Do tada, samo programeri i znatiželjni korisnici imaju priliku isprobati nove mogućnosti. Imajte na umu da je beta samo beta. Različite verzije mogu imati različite programske greške, pa nije preporučljivo instalirati beta verziju na uređaj koji koristite svaki dan.



Sinoć je Apple predstavio dugoočekivanu prvu javnu beta verziju koja omogućava svima, koji su voljni rizikovati, da isprobaju novi sistem. Trenutna verzija je potpuno identična drugoj beta verziji za developere, koja je izašla prošle nedelje. Prema recenzijama, sistem je prilično stabilan, ima normalno trajanje baterije i daje skoro potpuno korisničko iskustvo.



Iako su javne beta verzije macOS-a pre stizale zajedno s iOS-om, Mojave je još uvek u fazi “Comming Soon” na Apple stranici Beta Software Programa. Nadamo se da nećemo još dugo čekati.

Uređaj možete ažurirati u Settings > General > Software Update. Ako vaš telefon ili iPad ne prikazuje novu verziju, za to je kriv vaš beta profil. Uklonite ga sa vašeg telefona i ponovo idite na ažuriranje.

Iako ova nadogradnja ne bi trebala uzrokovati gubitak podataka, radije učinite uslugu sami sebi i ne igrajte se s vatrom. Napravite sigurnosnu kopiju svih podataka sa vašeg iPhone-a i iPad-a. Sve podatke možete sačuvati na svom iCloud nalogu, ili na računaru putem iTunes-a. Oni pažljiviji mogu napraviti i jedno i drugo.



iOS 12 je dostupan za sledeće uređaje: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, petu generaciju iPad-a, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro 9.7″, iPad Pro 12.9″, šestu generaciju iPod-a touch.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: