Pronađi članak:

2. 7. 2018.

iOS 12 donosi trackpad na sve uređaje



Imamo dobre vesti za sve one koji nemaju iPhone sa 3D Touch tehnologijom, a uvek su bili fascinirani funkcijama koje pretvaraju tastaturu u trackpad.

3D Touch je sastavni deo iPhone uređaja već četiri godine. Prošle nedelje smo pisali upravo o tome da i pored velikog potencijala, ima vrlo nizak procenat iskorišćenosti. Kada bi tu funkciju sasvim ugasili, sigurno je da bi nam nedostajala jedna stvar:




Upravljanje kursorom snažnim pritiskom na taster.



Reč je o možda i najboljem segmentu kada se posmatra celokupna upotreba iPhone-a. Za one čiji uređaji ne mogu da izvedu ovaj trik su stigle dobre vesti. Od septembra, kada iOS 12 bude predstavljen, svi će imati funkciju kojom će se upravljati pomeranjem kursora.

Nije reč o nečemu komplikovanom, biće potrebno da duže zadržite taster za razmak i to je sve. Ostaje nejasno zašto se toliko dugo čekalo na ovako nešto, s obzirom da nije reč o tehnički zahtevnom poduhvatu, ali ni o tome više ne moramo da mislimo. Bitno je da uskoro konačno stiže.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: iMagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: