Pronađi članak:

31. 8. 2018.

Novi iPhone modeli biće bez Touch ID



Da li vas brine to što postoji realna šansa da funkcija koja je smatrana revolucionarnom, ne bude implementirana na ovogodišnjim modelima iPhone-a?

Svi su bili oduševljeni kada je Apple predstavio 3D Touch funkciju 2015. godine. Međutim, ni tada nije izgledala kao preterano upotrebljiva, ali suština je bila da se radilo o inovativnom konceptu uz pomoć kog je otvoren put novoj dimenziji za starije 2D gestove i komande koji služe za upravljanje uređajem. Ipak, postoji jedan problem:

Korisnici se još uvek nisu zaljubili u tu funkciju.




Prema našem poslednjem ispitivanju, 40% naših čitalaca koristi ovu funkciju, 30% tek povremeno, a preostalih 30% je uopšte ne upotrebljava. Reč je o ispitanicima koji su redovni čitaoci našeg high tech magazina koji je posvećen isključivo Apple-u i koji su, neretko, vrlo dobro informisani o svim mogućnostima koje pružaju ovi uređaji. Da smo istraživanje sproveli na većem uzorku, rezultati bi bili još lošiji.



Činjenici da se Apple nije u potpunosti posvetio tom konceptu i da mu nije dopustio da se razvija i bude zapažen uveliko doprinosi i nezainteresovanost korisnika za ovu funkciju. Ostvarilo se ono čega se Phil Schiller plašio. Evo šta je Apple-ov marketing menadžer rekao nakon predstavljanja ove funkcije:

U kontekstu inženjerstva, izuzetno je teško kreirati hardver koji podržava ekran sa 3D Touch-om. Mi ćemo potrošiti sigurno dve godine na vrlo skupu proizvodnju, a vrlo lako može da se desi da funkcija neće biti od koristi. Ako na kraju ova opcija poprimi demo karakter i nakon mesec dana bude zaboravljena, uzaludno ćemo potrošiti toliko vremena i inženjerskog alata.

Taj crni scenario se na kraju i ostvario. Ipak, to nije nešto što se ne događa tako često. Svako ima pravo na greške. Apple, po svemu sudeći, planira da ukloni 3D Touch.



Pre nekoliko meseci smo pisali da Kuo smatra da ovogodišnji model sa LCD ekranom neće imati ovu funkciju. Sada je tu glasinu potvrdio i Blayne Curtis, analitičar kompanije Barclays, koji je dodao da smatra da 3D Touch neće biti uključen ni u OLED modelima. Ako pretpostavimo da niko od njih nije pogrešio, sve je vrlo logično:

Nijedan od ovogodišnjih iPhone-a neće imati 3D Touch.

Ovaj korak bi bio vrlo racionalan. Zbog svega što smo naveli i što već znamo, ne možemo da se ne složimo sa svima njima po pitanju ove funkcije.

Puno zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: iMagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: