Pronađi članak:

24. 3. 2020.

App Store konačno stiže u Srbiju!



Momenat koji smo toliko dugo čekali konačno je tu. Obrativši se iOS developerima, Apple je potvrdio dolazak App Store prodavnice za 20 novih zemalja među kojima je (konačno) i Srbija

Potvrda ove lepe vesti pojavila se na poslednjem blog postu namenjenom developerima, o čemu je prvi izvestio 9to5Mac. Sadržaj teksta obavestio je developere iz zemalja koje do sada nisu imale AppStore nalog da podrška za lokalizovanu prodavnicu uskoro stiže, te se spisku od 155 lokalnih AppStore prodavnica konačno (konačno!) pridružuje i Srbija.




Važna stvar koja se navodi u tekstu jesu pre svega pravila koja se tiču poslovanja u okviru novih prodavnica:

Da biste dozvolili da se vaša aplikacija pojavljuje u ovim novim državama, vlasnik članskog naloga prvo mora da prihvati ažurirani Ugovor o licenci za program (Program License Agreement) tako što će se prijaviti na svoj nalog na web lokaciji Apple Developer. Ako imate ugovor o plaćenim aplikacijama (Paid Applications Agreement), vlasnik računa takođe će morati da prihvati ovaj ažurirani ugovor u App Store Connect-u.

Zatim možete da potvrdite potvrdni okvir „Nove zemlje ili regioni“ u odeljku „Cene i dostupnost“ na stranici sa informacijama o aplikaciji da biste automatski učinili vašu aplikaciju dostupnom u svim novim državama.


Evo kompletne liste dvadeset novih zemalja:


  1. Afghanistan
  2. Gabon
  3. Cote d’Ivoire
  4. Georgia
  5. Maldives
  6. Serbia
  7. Bosnia and Herzegovina
  8. Cameroon
  9. Iraq
  10. Kosovo
  11. Libya
  12. Montenegro
  13. Morocco
  14. Mozambique
  15. Myanmar
  16. Nauru
  17. Rwanda
  18. Tonga
  19. Zambia
  20. Vanuatu



Nakon što ispune ove uslove pre 10. aprila, developeri mogu da budu sigurni da će njihove aplikacije biti objavljene na ovoj prodavnici među ostalim mnogobrojnim sadržajem. Ova prodavnica počela je sa radom 2008. godine, a danas broji preko 2,2 miliona različitih aplikacija i igara. Zvanična dostupnost u Srbiji doneće velike benefite za developere, ali i za korisnike iOS uređaja.

Dosta zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: netokracija

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: