Pronađi članak:

22. 7. 2020.

Apple Pay dostupan korisnicima u Srbiji



Mastercard Srbija od 30. juna, korisnicima i klijentima ProCredit banke omogućava da prilikom svakodnevnih kupovina koriste Apple Pay. U pitanju je sigurniji način plaćanja koji štiti podatke, pomaže korisnicima da izbegnu davanje svoje platne kartice prodavcima na kasi, dodirivanje POS terminala pri ukucavanju PIN koda i razmenu gotovine, koristeći kapacitet iPhone-a za sigurnost svake transakcije, što je od velikog značaja posebno u aktuelnoj situaciji sa problemima koje stvara COVID-19 pandemija.

Korisnicima je potrebno samo da približe svoj iPhone ili Apple Watch POS terminalu kako bi izvršili beskontaktno plaćanje. Plaćanje Apple Pay-om je bezbedno, jer se koristi biometrijska verifikacija. Apple Pay se može koristiti za plaćanje u prodavnicama, apotekama, restoranima, supermarketima i na svim prodajnim mestima na kojima je omogućeno beskontaktno plaćanje.




Ukoliko žele da obave bržu i jednostavniju kupovinu u okviru aplikacija ili na Safari pretraživaču, korisnici mogu koristiti Apple Pay na iPhone, iPad ili na Mac uređajima, bez potrebe za kreiranjem naloga ili ponovnim unosom podataka o broju računa i mestu dostave.

"Od trenutka kada banka izdavalac Mastercard kartice omogući Apple Pay uslugu svojim korisnicima, ovo je novčanik koji se veoma lako podešava. Potrebno je da iPhone-u jednostavno otvoriti Wallet aplikaciju, izabrati + i pratiti dalje korake za dodavanje Mastercard kreditne ili debitne kartice. Jednom kada korisnik doda svoju karticu na svoj iPhone, Apple Watch, iPad ili Mac, istog trenutka može da počne da koristi uslugu Apple Pay na svom uređaju. Pri tom, korisnici će i dalje imati pristup svim promocijama i pogodnostima koje im i inače omogućavaju Mastercard ili banka izdavalac", stoji na blogu Mastercarda.

ProCredit banka je prva banka koja je omogućila Apple Pay uslugu svojim Mastercard korisnicima u Srbiji. Ova usluga biće dostupna svim klijentima banke koji imaju iPhone, aktivan račun u banci i jednu od Mastercard platnih kartica.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: Benchmark.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: