Pronađi članak:

13. 8. 2020.

Apple osvežio 27-inčni iMac novim Intel čipovima, SSD-ovima



Apple je objavio nadogradnju svojih iMac računara od 27 inča, kao i 21.5 inča. Nema previše dizajnerskih izmena i najveća nadogradnja je na polju poboljšanja hardverskih specifikacija. Novi iMac tako sada ima 10. generaciju Intel Core procesora, nove opcije za GPU, bolju veb kameru, kao i poboljšanja za skladišni prostor.

Najveću nadogradnju svakako predstavlja opcija konfigurisanja računara sa 10. generacijom Comet Lake Core i9 procesora sa 10 jezgara, a tu su i opcije sa šest ili osam jezgara. Apple ističe da nadogradnja na desetojezgarni CPU donosi 65% brže performanse. Kada je u pitanju GPU, uređaji sada mogu da implementiraju do Radeon Pro 5700XT sa do 16GB VRAM-a.




SSD je sada postao standard za kompletnu liniju. Modeli od 27 i 21.5 inča kao standard sada koriste 256GB SSD, s tim što 27-inčna verzija ima opciju ugradnje SSD-a do 8TB. Model od 21.5 inča i dalje stiže uz 1TB Fusion Drive. Još jedno poboljšanje za 27-inčni iMac je dodavanje True Tone za Retina Display, uz opciju nano-teksture za smanjenje odbljeska svetlosti i poboljšanje čitanja sadržaja.



Veb kamera je takođe unapređena, a sada ima 1080p rezoluciju za poboljšane video pozive. Apple je implementirao i T2 Security Chip koji poboljšava FaceTime pozive. Na kraju, kompanija iz Kupertina je istakla da će 10-jezgarni Intel Xeon procesor načiniti standardnim za iMac Pro.


Apple.com nudi 27-inčni iMac po ceni od 1799 dolara u osnovnoj verziji sa Core i5 šestojezgarnim procesorom. Ažurirani 21.5-inčni iMac i iMac Pro imaju početne cene od 1099 i 4999 dolara.

Video:



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: benchmark.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: