Pronađi članak:

30. 8. 2020.

Apple savetuje za visoke temperature



Visoke temperature nisu blagonaklone prema elektronskim uređajima, a za neke mogu biti i pogubne. Na stranu što visoka temperatura može da dovede do bržeg pražnjenja baterije pametnog telefona ili laptopa, ili pak gašenja, ali može ih i zaista uništiti.

Tako su iz Apple-a poslali upozorenje svojim korisnicima koji se nalaze u područjima u kojima su ovih dana izuzetno visoke temperature. Srbija, srećom, nije u tom odabranom društvu, ali to ne znači da savete treba ignorisati.




Ističu kako visoke temperature (35 i više Celzijusovih stepeni) mogu dovesti do ozbiljnih oštećenja na pametnim uređajima. Naime, svaki uređaj ima optimalni raspon temperature na kojoj najbolje radi. Što je temperatura više (ili niža), to je veća verovatnost da će uređaj otkazati poslušnost, a može doći i do oštećenja samog uređaja. Upravo zato iz Apple-a savetuju korisnicima da u takvim uslovima svoje uređaje - ne koriste.

Visoka temperatura može da utiče na pojedine komponente unutar uređaja, što može dovesti to zastajkivanja, usporavanja ili čak gašenja uređaja, pojašnjavaju u Apple-u i dodaju kako se u takvim uslovima životni vek baterije skraćuje.

Stoga savetuju da se uređaji ne ostavljaju na direktnom suncu, u automobilima, na prozorima ili uz reflektujuće površine jer bi to moglo da uzrokuje rast temperature unutar samog uređaja.

Upozoravaju korisnike i da, ako je uređaj izrazito vruć na dodir, ne koriste uređaj dok se ne ohladi.

Iako je to savet iz Apple-a, možemo ga slobodno proširiti i na ostale pametne telefone i elektronske uređaje. Pogotovo kad su temperature izuzetno visoke.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: