Pronađi članak:

14. 10. 2020.

iPhone 12



Apple je juče svoju najnoviju liniju telefona, pod nazivom iPhone 12. Liniju čine četiri modela: iPhone 12 i iPhone 12 mini koji su pristupačniji, kao i iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max koji spadaju u premijum segment po ceni i specifikacijama.

Glavna odlika ovogodišnje iPhone linije je podrška za 5G mreže.



iPhone 12 (standard)


Prvi model, koji je Apple predstavio, je standardni iPhone 12. Dizajn telefona karakteriše aluminijumski okvir sa ravnim ivicama a stiže u crnoj, beloj, crvenoj, zelenoj i plavoj boji. Apple ističe da je iPhone 12 tanji, manji lakši i ima manje okvire od iPhone 11 modela.



Telefon koristi 6.1-inčni Super Retina XDR displej, što je Apple-ov prilagođeni OLED, sa visokim kontrastom i 460 ppi. Maksimalno osvetljenje od 1200 nita se postiže u HDR-u, a podržani su Dolby Vision, HLG i HDR 10. Rezolucija ekrana je 2530 x 1170 piksela.

Novi iPhone 12 pokreće i novi čipset - A14 Bionic. Čipset ima šest CPU jezgara i četiri GPU jezgra; tu je 11,8 milijardi tranzistora i neural engine sa 16 jezgara koji može da obavlja 11 biliona operacija u sekundi.



Na polju kamera, prisutna su dva modula na poleđini: 12MP ultraširoki (f/2.4, 120°) i 12MP široki (f/1.6, OIS). Kamere imaju nove funkcije, podršku za Smart HDR 3, a koristi ML za prepoznavanje scena i drugih elemenata. Poboljšan je i Night Mode koji je dodat i u prednju kameru.

MagSafe za iPhone je nova tehnologija bežičnog punjenja, sa magnetom na poleđini koji se koristi za automatsko prilagođavanje punjača za maksimalno punjenje uređaja. Bežični punjač podržava brzine do 15W, a koristi magnetometar za prepoznavanje dodataka. iPhone 12 stiže sa USB-C kablom, ali i dalje koristi Lightning port.

iPhone 12 mini


Drugi model, koji spada u pristupačniju liniju, jeste iPhone 12 mini. Telefon ima 5.4-inčni ekran, a stiže sa svim funkcijama standardnog modela.



Oba pristupačnija iPhone 12 modela imaju podršku za 4K 60fps snimanje videa, IP68 otpornost na vodu i prašinu.

Apple će iPhone 12 mini nuditi po početnoj ceni od 699 dolara, dok će iPhone 12 imati početnu cenu od 799 dolara i biće dostupan od 23. oktobra u verzijama od 64GB, 128GB i 256GB.



Da rezimiramo:


  • 5.4 i 6.1-inčni ekrani
  • Novi dizajn sa ravnim ivicama inspirisan novim iPadom Pro (legendarni iPhone 4)
  • 5G
  • Super Retina XDR ekran sa Ceramic Shield zaštitom za 4x bolju detekciju pada
  • Tanji, manji i lakši nego iPhone 11
  • A14 processor sa 6-jezgarnim čipom i 50% bržom grafikom
  • Nova dvostruka kamera sa 7-elmentnim širokim objektivom
  • MagSafe bežično punjenje koje se magnetski poravnava sa dodacima (futrole itd.)
  • Bez punjača i slušalica u kutiji, kutija dosta tanja


Pogledajte video prezentaciju:



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u.

izvor: benchmark.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: