Pronađi članak:

27. 11. 2020.

Xiaomi u trećem tromesečju prestigao Apple i došao na 3. mesto po broju prodatih telefona



Xiaomi je sad objavio i svoje zvanične poslovne rezultate za treće tromesečje ove godine u kojem beleže 46.6 miliona prodatih telefona. Time su prestigli Apple i došli na treće mesto po prodaji telefona. Zna se i ko su broj jedan i dva.

Ovih 46.6 miliona prodatih telefona u trećem kvartalu ove godine kompanija Xiaomi osigurala je 13,5% tržišnog udela u svietu. Canalys navodi da je Xiaomiev 3. kvartal ove godine čak 45,3% bolji od onog prošlogodišnjeg.

Zanimljiv podatak je i da više od polovine Xiaomievih prihoda dolazi iz izvoza odnosno uređaja koje prodaju na tržištima izvan Kine.

Očekivano Samsung je u istom kvartalu zadržao čelnu poziciju s 23% tržišnog udela i nešto preko 80 miliona prodatih telefona.



Ono što će vas možda i iznenaditi je Huawei na 2. mestu s nešto preko 50 miliona prodatih telefona. Kompanija Huawei uprkos sankcijama uspela je u 3. kvartalu da proda više od Xiaomia i Applea. Time su obuhvatili 14.9% globalnog tržišta pametnih telefona.



Xiaomi je po svemu sudeći u 3. kvartalu iskoristio “Huawei situaciju”, koja ipak ima uticaja na potražnju za njihovim telefonima ali i Appleov poslovno najslabiji kvartal uoči predstavljanja novih iPhone modela.

Njihov uspeh zbog toga ne treba umanjivati, a kako će se situacija razvijati u ovom prazničnom kvartalu tek ćemo da vidimo.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: smartphonehrvatska

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: