Pronađi članak:

28. 12. 2020.

Apple najbolje igrice i aplikacije u 2020



Iako nam se subjektivno čini kao da je ova godina trajala duže od prethodnih i svakako možemo reći da nije bila laka, za 30 dana nas očekuje nova 2021. Stoga smo odlučili da ovog puta se pozabavimo svim aplikacijama koje su obeležile ovu 2020 godinu.

Svake godine, Apple Store objavi spisak nagrada za najbolje aplikacije na tržištu. Nagrada je prestižna jer pored vidljivosti aplikacije dobijaju i neku vrstu “garancije” da će imati profit sa obzirom da će biti featured u App Store-u.

Kriterijumi za ove App Store oskarovce su bili prilično visoki sa obzirom da aplikacije i igrice koje ulaze u uži izbor moraju biti visokog kvaliteta, kreativnog dizajna, moraju biti intuitivne i korisne kao i koristiti i inovativne tehnologije i proslavljati pozitivni kulturni doprinos i uticaj.



Kako je Phil Shiller izjavio ove godine, možda čak i više nego svih prethodnih godina se u momentima kućne izolacije i fizičke distance sve više oslanjamo na aplikacije i dosta važnih trenutaka smo upravo proslavili kroz aplikacije, zahvaljujući timovima sjajnih developera i dizajnera koji su predstavili inovativna rešenja koja su nam dosta pomogla da prebrodimo ovu godinu.




Wakeout!

Jedna od takvih aplikacija je Wakeout! koja je pomogla velikom broju korisnika da nađu vremena i pre svega volje da se pokrećemo i radimo vežbe kod kuće gde smo proveli veći deo vremena ove godine.



iPad app godine – Zoom

Zoom aplikacija je napredovala puno i od aplikacije koja je namenjena za poslovno tržište i konferencije, postala je mesto gde naš socijalni život počinje



Mac app godine – Fantastical – Calendar & Tasks

Ova aplikacija je must-have jer olakšava znatno svakodnevne zadatke i navigaciju kroz novi način poslovanja i video konferencije.



Apple Watch app godine: Endel

Izmeštajući granicu između muzike i meditacije, ova aplikacija kreira personalizovane soundscapes na vašem zglobu



Apple TV+ app godine: Disney+

Neverovatna kataloška ponuda StarWars-a, Marvel-a, Pixar-a i Hamiltona su postavili novi standard u strimovanju sa 4k UHD videom i mogućnošću da gledate istu epizodu ili film sa omiljenom osobom čak i na udaljenosti.

Najbolje igrice 2020 godine



iPhone igrica godine: Genshin Impact

Ova RPG igrica dozvoljava korisniku da istražuje univerzum prepun raznobojnih stvorenja i čudovišta i velikih titana, uz napredne i zaista predivne vizuelne efekte.





iPad igrica godine: “Legends of Runeterra,” from Riot Games

Radnja ove igrice se odvija u izuzetno popularnom univerzumu League of Legends, a ova igra kartama svaki meč čini borbom dosetljivosti i logičkog razmišljanja



Mac igrica godine: Disco Elysium

Predivna igrica kreirana za kontemplaciju, Disco Elysium je medidativna igrica koja nas tera da preispitamo ko smo kao i u kakvim sistemskim nejednakostima živimo kroz seriju izbora koje moramo da napravimo.



Apple TV igrica godine: Dandara Trials of Fear

Inspirisana životom Dandara dos Palmares, heroja koji se borio da ukine ropstvo u kolonijalnom Brazilu ova igrica u bukvalnom smislu te reči će okrenuti vaš svet naglavačke.



Apple Arcade igrica godine: Sneaky Sasquatch

Kao simpatični karakter Big Foot-a igrate igricu i istražujete šumu. Vaš cilj je da budete nahranjeni i da se povremeno zabavite. Zabava za celu porodicu sa ovom igricom je zagarantovana!

App trendovi 2020 godine



Aplikacije su odraz kulture, a developeri su 2020. godine većinom predvodili trend ka korisnosti. Da bi pomogla korisnicima da dobiju dnevnu dozu potrebne samopomoći i kako bi naglasio važnost i ulogu afroamerikanaca, aplikacija Shine je pokrenula odeljak posebno posvećen preseku mentalnog zdravlja i života afroamerikanaca. Za nastavnike i učenike kojima je potrebno da ponovo osmisle iskustvo u učionici, Explain Everything Whiteboard je ponudio korisnu aplikaciju za saradnju kako bi grupe učenika mogle da nastave da rade na projektima zajedno, čak i na daljinu. Za porodice koje žele da se povežu sa voljenima, Caribu je dodao svojoj platformi na desetine interaktivnih igara i više od stotinu knjiga za video pozive u stvarnom vremenu.



Pokemon GO je ponovo izmislio svoje popularno igranje na otvorenom sa iskustvima kod kuće. Aplikacija ShareTheMeal Svetskog programa za hranu Ujedinjenih nacija olakšala je korisnicima da promene život mnogih, sa više od 87 miliona obroka do danas. Developeri aplikacija su širom sveta usmerili svoju kreativnu energiju u pomoć korisnicima da ostanu zdravi, obrazovani, povezani i zabavljeni i zbog toga smo im neizmerno zahvalni.







Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: macola

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: