Pronađi članak:

11. 12. 2020.

TikTok je najpopularnija aplikacija godine



U najnovijem izveštaju analitičke kompanije App Annie, objavljeni su podaci da je ukupna potrošnja korisnika za aplikacije na iOS i Google Play Store platformama narasla za 25% u 2020. godini, što znači da su korisnici na aplikacije potrošili čak 112 milijardi dolara na njih.

U izveštaju se navodi da je iOS platforma ostvarila oko 65 posto udela u potrošnji, ali Google Play Store je po preuzimanjima prestigao iOS za 150 posto, a u oba prodavnice aplikacija su preuzimanja ostvarila rast od 10 posto u odnosu na prošlu godinu.



Što se tiče aplikacija koje nisu igre, na prvo mesto je tokom ove godine po broju preuzimanja izbio TikTok, koji se podigao za tri mesta u odnosu na 2019. godinu, čime je prestigao Facebook i WhatsApp, ali po broju mesečnih aktivnih korisnika Facebook, WhatsApp Messenger, Facebook Messenger, Instagram, Twitter i Netflix se nalaze ispred TikToka koji je napredovao za 5 mesta, ali još nije izbio na sami vrh.

Što se tiče mobilnih igara, po broju preuzimanja i ove godine vodi battle royale naslov Free Fire, iza kojeg slede Subway Surfers, Among US! i PUBG Mobile.

Što se tiče broja mesečnih aktivnih gamera, njih je sada najviše u igri PUBG Mobile, koja je prestigla Candy Crush Sagu, dok je na trećem mestu ROBLOX ispred COD Mobile-a koji se popeo za čak 13 mesta u odnosu na prošlu godinu, a u prošlom mesecu je prešao brojku od milijardu sati potrošenih na igranje na Android platformi.









Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: