Pronađi članak:

26. 1. 2021.

Buduću Apple i Samsung pametni satovi bi mogli da imaju mogućnost praćenje nivoa šećera u krvi



Nakon implementiranja saturacije nivoa kiseonika u krvi, ECG i merenja krvnog pritiska na svoje pametne satove, Apple i Samsung navodno planiraju dodavanje još jedne impresivne karakteristike u svoje dolazeće modele - merenje nivoa šećera (ili glukoze) u krvi.

Prema navodima sajta ETNews, Samsungov dolazeći pametni sat (uslovno nazvan Galaxy Watch 4), će implementirati neinvazivnu tehnologiju za merenje nivoa šećera (ili glukoze) u krvi. Kompanija će se oslanjati na optički senzor za merenje.



Samsung neće biti jedini koji će nuditi ovu korisnu tehnologiju u svojim nosivim uređajima. Apple će, prema navodima, koristiti istu tehnologiju u svom dolazećem pametnom satu (Apple Watch Series 7). Apple trenutno testira preciznost i efikasnost merenja glukoze u krvi preko pametnog sata.

Ovu tehnologiju smo već videli ranije, tokom CES 20214 sajma. Japanska kompanija Quantum Operation je prikazala uređaj za koji tvrdi da je prvi svetski neinvazivni monitor sposoban za konstantno merenje nivoa glukoze, kada se nosi oko zgloba.

Iako je tehnologija veoma obećavajuća i mogla bi predstavljati dodatak za pametne satove koji spasava živote, Samsung i Apple će prvo morati da za tehnologiju dobiju odobrenje od regulatornih tela u regijama gde planiraju da ponude novu funkciju na svojim pametnim satovima.







Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: