Pronađi članak:

6. 1. 2021.

iPhone 12 Mini podbacio u prodaji, Apple nezadovoljan



Zbog pandemije koronavirusa, Apple je bio prisiljen da podeli objavu svoje iPhone 12 serije sa četiri modela u dva segmenta. Kompanija je standardnu i Pro verziju objavila 23. oktobra, nakon čega su 13. novembra stigli Mini i Pro Max.

Nakon toga, postalo je prilično nezgodno upoređivati početnu popularnost kompanijine prve linije koja stiže sa 5G podrškom i iPhone 11 serije, koja je 2019. godine objavljena u 4G LTE-only varijanti. Na to posebno utiče činjenica da je prethodna serija sadržala samo tri modela.



Ipak, više izveštaja već je ukazalo na očigledan ukupan uspeh iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro i 12 Pro Max modela, oslanjajući se na različite vrste podataka prikupljenih od različitih analitičara i istraživača širom sveta.

Najnovija studija, koju je sastavio CIRP (Consumer Intelligence Research Partners), otkrila je da su četiri pomenuta iPhone-a činila ogromnih 76 procenata ukupne prodaje svih iPhone-a u SAD, na osnovu istraživanja sprovedenog krajem prošle godine. hone 12 mini podržava MagSafe punjenje od samo 12W



Taj broj predstavlja povećanje u odnosu na 69 procenata, koliko je iznosio udeo u prodaji iPhone 11, 11 Pro i 11 Pro Max modela u istom periodu nakon njihovog lansiranja 2019. godine. Međutim, zanimljivo je da 6.1-inčni standardni iPhone 12 nije mogao da se poredi sa neverovatnim početnim uspehom 6.1-inčnog standardnog iPhone 11 modela, sa 27 procenata tržišnog učešća u poređenju sa 39 procenata za iPhone 11.

To svakako predstavlja dobre vesti za Apple, jer to znači da su se skuplji iPhone 12 Pro i 12 Pro Max pokazali znatno popularnijima (u odnosu na ukupnu američku prodaju iPhone-a) nego 11 Pro i 11 Pro Max modeli.

Segment u kojem Apple ne može da bude zadovoljan, jesu rezultati iPhone 12 Mini modela, koji je zabeležio veoma lošu prodaju, bar kada je u pitanju prvih nekoliko nedelja dostupnosti na tržištu SAD.

Iako to više ne predstavlja iznenađenje, zanimljivo je videti da je manji 5.4-inčni iPhone zabeležio svega šest procenata prodaje nakon objave, uprkos tome što je u teoriji veliki broj korisnika pokazao zainteresovanost za ovaj model.

Koliko je lošu prodaju iPhone 12 Mini zabeležio, pokazuje podatak da je jedva uspeo da nadmaši stari iPhone XR i drugu generaciju iPhone SE modela.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: