Pronađi članak:

10. 1. 2021.

Na proleće još jedan Mini iz Apple-a



Nakon prvog iPhone-a s oznakom mini, na proleće ove godine navodno stiže još jedan mini uređaj iz Apple-a i to s 8.4″ ekranom.

Poznati Apple blog Macotakara najavljuje naslednika iPad-a mini. iPhone 12 mini kako smo videli i ne ide tako dobro kako se očekivalo. Zanimljivo je kako je iPhone SE sa 4.7″ ekranom našao brojne poklonike, a iPhone 12 mini sa 5.4″ ekranom se muči da pronađe zainteresovane. Razloge valjda ipak treba tražiti u ceni.



iPad mini je prvi put svetlo dana ugledao 2012. i od tada na ovamo doživeo je ako ukupno pet generacija. Svi do sada su imali 7.9″ ekrane. Novi navodno stiže u martu ove godine i dobiće 8.4″ ekran. Detalja je još malo, ali pretpostavlja se da će Apple stanjivanjem okvira oko ekrana dobiti dodatni prostor za povećavanje ekrana bez povećanja ukupnih gabarita.

Isti izvor navodi da će šesti po redu iPad Mini izgledati kao smanjeni iPad Air, ali će ipak zadržati Touch ID tipku kao i Lightning port. Prošli iPad mini iz 2019. bio je pokretan A12 Bionic čipom pa je za očekivati da će ovaj novi dobiti noviju generaciju. Hoće li to biti najnoviji A14 ili prošlogodišnji A13, tek će se saznati.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: