Pronađi članak:

13. 1. 2021.

Posle promena u WhatsApp-u, Signal postao najpopularnija aplikacija na svetu



WhatsApp je svojih oko dve milijarde korisnika u svetu ovih dana počeo da obaveštava o tome da će se uskoro prisnije povezati sa Facebook-om. Promene se reflektiraju pre svega u promenama politika privatnosti, odnosno u činjenici da će Facebook od WhatsApp-a nakon 8. februara moći preuzeti mnogo više podataka o korisnicima nego je to mogao do sada.

Iako ova promena zbog strogog GDPR-a neće biti uvedena u svojoj potpunosti na područiju Evropske unije (ali u zato Srbiji hoće), brojni korisnici su i u Evropi i širom sveta rekli – sada je dosta.

Među njima je i stari "neprijatelj" Facebook-a Elon Musk, koji je nedavno tvitovao "Koristite Signal", a mnogi su ga, očito, i poslušali. Upravo mobilna aplikacija Signal pokazala se kao najveći dobitnik ove WhatsApp-ove odluke, pa ju je broj pretraživanja i preuzimanja lansirao na prvo mesto popularnosti na App Store-u.





U prvom danu nakon Muskove poruke, koji je bio i prvi dan kada je WhatsApp počeo slati obavesti o novim pravilima korišćenja (7. januara), Signal je zabeležio preko 63 hiljade novih preuzimanja (u poređenju sa oko 45 tisuća prethodnog dana). Sljedećeg dana Signal je instaliralo dodatnih 90-ak hiljada korisnika u celom svijetu, i na iOS-u i na Androidu-, a tokom proteklog vikenda aplikacija nije silazila s prvog mesta na App Store-u.

Ukupno je u proteklih nedelju dana Signal preuzelo novih 7,5 miliona korisnika, odnosno oko 4.200% više nego u nedelji pre toga.






Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.  Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: izvor

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: