Pronađi članak:

22. 7. 2011.

Safari Tab Closer: Zatvorite sve tabove u Safariju u isto vreme



Kao sto smo vec napomenuli u postu o BackForwardEnhancer-u , Mobile Safari jedan od najboljih i najbrzih mobilnih browsera, medjutim nedostaje mu mnogo funkcija koje se mogu naci na normalnim PC browserima pa cak i na nekim mobilnim browserima za iPhone poput SkyFirea ili Mercuri browsera.

Jeadan od tih malih ali bitnih nedostatake je zatvaranje svih tabova u isto vrijeme. Kao sto znate, ako imate stariji uredjaj, 8 otvorenih tabova u safariju vam moze prilicno usporiti uredaj, i definitivno vam usporava samo pregledavanje i brzinu loadiranja internet stranica. Vjerovatno ste primjetili da ako vam je otvoren samo jedan ili cak ni jedan teb, Safari se otvara puno brze a i same strance se ucitavaju brze. Razlog za ovo je RAM memorija na samom uredaju. Iako ovo nije veliki problem za korisnike iPhonea 4, razlika izmedju otvaranja safarija koji vec ima 8 ucitanih stranica i onogo koji ima jednu ili ni jednu je primjetljiva cak i na tom uredaju a kamoli na starijoj verziji iUredjaja.




Vecina ljudi ne zatvara otovorene tabove koji ne koriste, zato sto je sam postupak spor i izgleda kao gubitak vremena. E pa ako vam je ovo islo na zivce, danas cemo vam predstaviti Safari Tab Closer koji vam pomaze pri tom problemu.



Safari Tab Closer je besplatni Cydia tweak za jailbreakane uredaje, koji vam jednim dugmetom zatvara sve tabove/prozore u mobilnom Safariju. Sve sto trebate uraditi je dotaci tab dugme u safariju u donjem desnom uglu na jednu sekundu. Ovo ce vam otvoriti dvije opcije. Jednu da zatvorite sve prozore a druga da zatvorite sve prozore i zatvorite sam Safari.

Ja koristim ovaj tweak vec godinama tako da sam vec mislio da je dio iOSa ali nije. Zatvaranje svih prozora prije izlazka iz Safarija ce uraditi sljedece za vas.

  • Osloboditi dio memorije koji je bio potrosen na kontent u svim browser prozorima
  • Ubrzati uredaj
  • Ubrzati otvaranje Safarija sljedeci put kada zelite da odete na net.

Po mom misljenju, svatko tko koristi iUredaj za surfanje neta bi trebao imati ovaj tweak. Safari Tab Closer mozete naci u BigBoss repou u Cydiai i zajedno sa BackForwardEnhancer-om ce vam donjeti lijepse iskustvo za vrijeme koristenje Safari browsera.

(omizio)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: