Pronađi članak:

20. 1. 2012.

[Uputstvo] Kako da jailbreajkujete iPhone 4S ili iPad 2 sa iOS 5 uz pomoć Absinthe programa?Kao sto smo malopre najavili, izasao je untethered jailbrak za iPhone 4S i iPad 2 i evo detaljnog uputstva.

Uputstvo je identicno za oba operativna sistema (Mac i Windows) i prilicno je jednostavno.
Ovo uputstvo moze da jailbreakuje sledece modele:

  • iPhone 4S sa iOS 5.0 ili 5.0.1 (9A405 i 9A406)
  • iPad 2 (Wifi/GSM/CDMA) sa iOS 5.0.1

Pre pocetka, samo da se ogradimo da ovo uputstvo radite na sopstvenu odgovornost i iAnatomija ne snosi nikakve posledice bla bla. :)

Trebace vam Absinthe program:


Ako nemate iOS 5, mozete ga preuzeti pomocu naseg iOS Carobnjaka.

Da pocnemo:

  1. Spojite iPhone 4S ili iPad 2 sa racunarom i pokrenite Absinthe
  2. Kliknite Jailbreak i sacekajte da alat odradi svoj (postupak traje duze nego inace)
  3. iPhone ce vam pokazati malu ikonicu u gornjem levom uglu kao da radi iCloud backup and Sync. To je normalno. Nakon toga cete videti poruku “Restoring in Process” i to je normalno. Nakon toga ce vam se uredaj Reboot-ovati. To jos nije kraj. Nastavite da cekate dok alat zavrsi svoje. Videcete lock screen. Ne otkljucavajte iPhone. Pricekajte dok ne dobijete poruku od samog alata koja ce vam reci da otkljucati lock screen (“Almost Done – Just unlock your device….”).
  4. Posto dobijete poruku da otkljucate lock screen, uradite to i potrazite Absinthe ikonu i pokrenite je. Sacekajte dok se ne ucita GreenPois0n stranica. Nakon toga ce vam se urdjaj Reboot-ovati jos jednom.

I to je to, nakon sto se uredaj ponovo upali videcete Cydia ikonu koja ce zameniti Absinthe ikonu i vaj uredjaj je uspesno jailbreakovan untethered!
Info:

  • Ako dobijete gresku “Error establishing a data connection”, idi te u Settings > General > Network > VPN > ON i probajte ponovo
  • Pre pocetka, ako imate lozinku na iUredjaju, uklonite je i nemojte koristiti VPN
  • Ako Absinthe crash-uje, Reboot-ujte iUredjaj i probajte ponovo

Video uputstvo:Svaka cast iPhone Dream Timu! Ako su vam pomogli, ne zaboravite da donirate. Molimo vas da podelite ovu sjajnu vest sa svojim prijateljima na Twitter-u, Facebook-u i Google+ mrezi!

izvor izvor izvor

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: