Pronađi članak:

18. 5. 2010.

[Uputstvo] Kako napraviti Micro SIM karticu?



Iznad je slika SIM kartica. Kao što možete videti, one se razlikuju mnogo, ali imaju delove koji su zajednički. Čip SIM i MicroSIMa su isti tako da se SIM može izrezati da odgovara iUređajima koji podržavaju ovaj format. To ćete postići pomoću ovog uputstva, samo pratite sledeće korake.


1. Poravnajte tri kontakta obe kartice kao na slici. Bitno je da su centralne dve linije centrirane sa i da je vrh ravan sa Micro SIM karticom. Nozem pritisnite da biste ucrtali liniju.


2. Isecite makazama po ucrtanoj liniji pazljivo. Posto ste ovo obavili, poravnajte gornju ivicu SIMa sa Micro SIMom i kontakti bi trebali da su poravnati.


3. Okrenite kartice za 180 stepeni, poravnajte donju ivicu i ponovite postupak sa nozm i secenjem makazama.





4. Kartice bi trebale da su iste visine. To znaci da ste na pola puta. Sada poravnajte centre kartica tj. da se cip manje nalazi sto preciznije u centru velikog cipa (slika desno).


5. Ponovite postupak sa nozem i makazama. Sada biste trebali da imate SIM kartice skoro iste velicine, osim gornjeg dela i coska.


6. Jos jedanput ponovite proces sa nozem i makazama, i sada je kartica tacne velicine, osim coska.


7. Odsecite cosak samo sa ostrim nozem.


8. Kartica je sada skoro spremna da ide u iPad. Kao sto primecujete, original ima blago zakrivljene uglove. Pomocu noza uradite isto (vrlo malo) na novoj kartici.



9. Karticu sada ubacite u iPad, i ako ste sve dobro ispratili, u status baru ce se ispisati naziv mobilnog operatera. Idite u Settings/ Cellular Data i upisite neophodne APN podatke koje obezbedjuje vas provajder.

Još korisnih uputstava možete pronaći u našoj galeriji.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

1 коментар:

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: