Pronađi članak:

28. 3. 2011.

SHARE Konferencija (Beograd, 7 - 9 april)


Šta je SHARE Konferencija?

SHARE Konferencija u Beogradu je nova forma festivala pokrenuta od strane State of Exit Fondacije. Po prvi put u regionu istovremeno ćemo okupiti međunarodne zvezde internet i društvenog aktivizma, umetnike iz sfere novih medija i priznate muzičare. Inovativna SHARE by Day edukativna platforma i intenzivne SHARE by Night with Tuborg žurke, predstavljaju dve programske celine festivala. Kroz forme nastupa, predavanja, radionica i izložbi koje će voditi predstavnici giganata kao što su Google, Harvard, MIT , marketinški magovi iz tima Baraka Obame, Beograd će postati mesto razmene novih znanja, ideja i zabave. Dom Omladine sa 3 sale je centralna lokacija festivala, a još 8 beogradskih klubova ugostiće oko 700 regionalnih lidera mišljenja i 15.000 domaćih i inostranih posetilaca. Jedinstvena narukvica predstavlja ulaznicu za preko 100 dešavanja u okviru festivala.

Ideologija projekta SHAREConference je u slobodnoj razmeni ideja, informacija i kulturnih proizvoda. SHARE će raditi na podsticanju ideje društvene solidarnosti, ohrabrujući druge da podele svoje iskustvo, znanje i kao do sada - dobru muziku.

SHARE BY DAY

je jedinstvena edukativna platforma koja predstavlja nove forme društvenog aktivizma, promoviše sadržaje iz polja Interneta, novih medija i muzike koji do sada nisu viđeni u regionu. Renomirani diskdžokeji izaćiće iz svojih primarnih uloga i demonstrirati koje su im veštine i znanja potrebni da bi ostali na vrhuncu. To uključuje eksperimentalne radionice zvuka, predavanja o alternativnim sistemima kontrole i produkciji u realnom vremenu. Predavanja, radionice i izložbe ugostiće i aktiviste i umetnike zahvaljujući kojima postmoderno društvo ima nadu da će očuvati sve oskudniju slobodu izraza. U ovoj sferi, pokrenuće se pitanja dostupnosti i slobode informacije. Govornici će razmatrati ulogu društvenih, ekonomskih i političkih faktora u tom procesu. Ovaka tematika podstaknuta je velikim probojem društvenih medija u vladine sektore, kao i mobilisanjem savremenih digitalnih plemena koja se bore za ljudska prava.

Do sada su svoje učešće na festivalu potvrdili predavači iz oblasti internet aktivizma na čije se znanje oslanjaju predsednički štabovi i giganti kao što su Google, Twitter, Harvard i MIT.

TACTICAL DATA

Deo konferencije pod imenom Tactical Data bavi se razumevanjem sfere podataka kroz koju se informacije kreću posredstvom različitih medija. Naš cilj je da istražimo različite aspekte podataka: njihovu produkciju, distribuciju, pohranjivanje, dostupnost, pitanja vlasništva, selekciju i upotrebu podataka u savremenim društvima. Na koji način politički, društveni i ekonomski faktori određuju zbivanja u sferi podataka? Da li vlade treba da kontrolišu slobodan pristup informacijama i šta je ono što konstituiše pravo pojedinca da pristupi informacijama od javnog značaja? Mogu li podaci biti dostupni za slobodno korišćenje bez ograničenja koja se tiču autorskih prava, patentiranja i drugih vidova kontrole informacija? Konceptualni okvir konferencije Tactical Data je veoma širok i seže od senovitih kutaka duboko u mreži do površinskih fenomena poput geopozicionih podataka, od državnih inicijativa do sajber disidenata, od crowdsourcing-a do korporativnih carstava informacija, od sirovih podataka do njihove vizuelizacije.




DIGITAL TRIBES

Ova konferencija predstavlja jedinstvenu priliku za okupljanje postmodernih digitalnih plemena. Sa ekspanzijom digitalnih alatki i platformi koje omogućuju da se ljudi sa sličnim idejama, vizijama, interesima i potrebama povežu i koordiniraju, postali smo svedoci nastajanja hiljada digitalnih plemena, svojevrsnih mikro-subkulturnih jedinica, koja su u pojedinim slučajevima moćnija i uticajnija od vlada, medijskih giganata i političkih partija. Tim povodom ćemo ispitati metodologiju stvaranja, mobilisanja i delovanja digitalnih plemena i pokušati da utvrdimo koja to plemena danas pomeraju granice i oblikuju budućnost društvene, političke i medijske sfere. Tokom naše konferencije ćemo takođe stupiti na bojno polje političkih plemena, istraživati nepreglednu prašumu online video igara i susresti se sa hakerskim armijama. Posetićemo i digitalne manufakture, uradi-sam zajednice, nomade paralelnih stvarnosti i hakere svakodnevice. Obratićemo pažnju na skupine kreativnih mislilaca i upoznati duh koji pokreće flash mob fenomen.

EXIT MUSIC CONFERENCE

EXIT Music Conference (EMC) je projekat koji se prvi put održao na prošlogodišnjem EXIT-u, a ove godine se nastavlja i kroz muzički deo dnevne platforme SHARE by day. Dom Omladine predstavljaće mesto na kome se regionalni diskdžokeji, producenti i dizajneri zvuka susreću sa međunarodnim zvezdama koje nastupaju na konferenciji. Inovativna dnevna platforma će tako biti jedinstvena prilika za razmenu znanja i iskustva o najnaprednijim temama u alternativnoj muzičkoj industriji. Konkurs za delegate iz regiona otvoren je do 10. marta, a nakon SHARE konferencije nastaviće se i konkursi za letnji EMC u okviru EXIT-a. Na taj način, EMC postaje događaj koji traje rokom cele godine i predstavlja jedinstvenu priliku da svi zainteresovani za napredak i profesionalnu karijeru naprave prve korake u ovom smeru.

SHARE BY NIGHT with TUBORG

Podržavajući moderne muzičke pravce i izvođače, Tuborg je već godinama unazad sinonim za dobru zabavu, brend konstantno posvećen inovativnosti. Tako da Tuborg podrška ovom festivalu predstavlja samo logičan sled događaja sa SHARE by NIGHT with TUBORG gustim rasporedom žurki i živih nastupa koji će ujediniti scenu beogradskih klubova u zajednički festivalski duh. Klubovi će funkcionisati kao bine festivala, a jedinstvena narukvica predstavljaće ulaznicu u sve klubove. Pored Doma Omladine kao centralne lokacije sa 3 bine, posetioci mogu slobodno da cirkulišu po ostalim klubovima i tako isprate jak tempo kvalitetnog muzičkog programa. Ostale bine činiće programski najrazvijeniji klubovi u Beogradu: Tube, KC Grad, Gun, Energija, Plastic, 20/44 i mnogi drugi.

Diskdžokeji čiji se stilovi daju deklarisati jedino imenom pod kojim se predstavljaju i bendovi koji svojim radom stvaraju nove podžanrove, prirediće zabavu i zvuk koji ne prave kompromise sa tržištem.



View Share Conference in a larger map

SHARE VIDEO:



Karte su već u prodaji. iAnatomija je postala delegat SHARE Konferencije, što znači da će jedan od autora biti na konferenciji i prenositi svakodnevno utiske sa desavanja. Vidimo se tamo!

Korisni linkovi:

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: