Pronađi članak:

28. 3. 2011.

[Uputstvo] Kako da koristite Skype (za iPhone) za nadgledanje prostorija?



Ako zelite da proverite kako bebi siterka cuva vase dete, ili zelite da spijunirate cimera dok niste tu, evo nacina. Ako imate stoni racunar ili laptop sa web kamerom, imate kameru za nadgledanje.

Sve sto vam treba je iUredjaj koji je kompatibilan sa Skype-om (iPad, iPhone, iPod touch) koji ce se ponasati kao monitor. Na ovaj nacin moci cete da nadgledate sta se desava kod kuce, kada god ste odsutni.




1. Instalirajte Skype na racunar (adresa) i iUredjaj (adresa). Na iUredjaju vam je potrebna WiFi ili 3G konekcija, kao i stalan pristup internetu na kucnom racunaru (ADSL, Kablovska...). Skajp mora biti pokrenut na racunaru.

2. Potrebna su vam 2 Skype naloga. Na iUredjaju se ulogujte na jedan, a na racunaru na drugi.

3. Na Skypu na racunaru morate podesiti automatsko javljanje (Automatic Answer) odlaskom na Tools/ Options/ Calls/ Call Settings/ Show advanced options pa stiklirajte:

Answer incoming calls automaticallyStart my video automatically when I'm in a call

Pa Save.



4. Isprobajte. Pokrenite Skype na iUredjaju i ulogujte se u prvi nalog, a na desktop racunaru na drugi. Sa iUredjaja pozovite drugi nalog, ozaberite Video Call i videcete sobu u kojoj ste podesili kameru.



Savetujemo da ako zelite da se pokrene neprimeceno u sobi, da utisate zvuk i ugasite ekran. Skype nece raditi ako je laptop zatvoren ili je racunar zakljucan.

Probajte pa javite kako radi! Pogledajte nasa ostala uputstva.

(iPDB)

3 коментара:

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: